avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... superficie cu bani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

superficie cu bani

vanzator/cumparator fac o chitanta de mana, da un avans si nu plateste restul, pt un teren de 400m.p. ...cumparatorul, ridica o casa pe terenul astfel (ante)contractat cu acordul proprietarului...inainte de a expira termenul de plata pt restul....vanzatorul imi vinde mie terenul, ulterior...sectorul 1 constata ca promitentul - cumparator este constructor de buna-credinta si are un drept de superficie....IN CONTRADICTORIU CU MINE ( nu cu vanzatorul meu)
iar mie imi admite revendicarea afectata de superficie

intrebarea este - superficia este gratuita sau oneroasa?
Ultima modificare: Vineri, 26 Februarie 2010
ContSters126925, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters126925 , utilizator 20:12, 26 Februarie 2010
Sau conventia de constituire a superficiei se considera gratuita, in conditiile in care nu are pret?
rastoarna prezumtia de liberalitate antecontractul ( chitanta de mana)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand inceteaza dreptul de superficie? ContSters126925 ContSters126925 Am promovat o noua actiune, respectiv instanta sa constate incetarea superficiei, pe de o parte, iar pe de alta, sa constate accesiune. Asa cum am aratat in ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a construi pe terenul altuia BiancaTudose BiancaTudose As avea o intrebare: se poate construi o casa pe terenul altei persoane, iar aceasta persoana din urma sa devina proprietar? Multumesc (vezi toată discuția)
Buna ziua. am o problema cu un teren supus legii 10/2001, care ... ionita_emil ionita_emil Buna ziua. Am o problema cu un teren supus legii 10/2001, care nu este proprietatea mea. Pe acest teren exista 2 case, una a mea si una a ... (vezi toată discuția)