As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Carnetul ti se va anula
Vei primi o pedeapsa cu suspendare de peste 1 an
Vei putea da de permis dupa 1 an dupa ce ramane sentinta definitiva.... aia inseamna cel putin inca jumate de an...
Deci vei invata mersul cu autobuzul ....
PT EUSEBIU.Eu am avut 0,5 in etilotest 1.00 prima si a 2 o,80.eu nu vreau sa o lungesc ma duc cu un avocat din oficiu si o sa ii specific ca vreau sa termin cat mai repede.Procesu e in prima faza,acu 7 luni mi-au luat carnetul.Stiu ca mil anuleaza si ca imi va da cu suspendare dar nu am ce face mai mult asta e daca am fost fraier atunci,greseala se plateste.mersi de raspuns
Eu am avut un accident in luna august (din cauza alcoolului). La etilotest mi-a iesit 0,9 iar probele la sange au fost de 2,15 si 2. Procesul l-am avut pe data de 1 aprilie (se putea si mai repede insa nu ma gasise politistul care se ocupa de caz acasa, sa ma instiinteze ca tre sa ma prezint la procuror---cel mai bine e sa va mai interesati voi cu cate un telefon catre politistul care se ocupa de caz). Nu am avut avocat, am mers pe mana la unul din oficiu care s-a dovedit a fi bun. La proces m-a intrebat judecatoarea daca regret cele intamplate si daca recunosc. Daca faceti acest lucru si sunteti la prima abatere este o hotarare sau un articol prin care se beneficiaza de reducerea pedepsei si procesul se termina in aceeasi zi. Eu am luat 5 luni cu suspendare si 2 ani si 5 luni perioada de incercare. Astept sa treaca anul si sa imi redobandesc iarasi dreptul de a conduce.
Buna seara tuturor.
Dupa 26 de ani de condus fara nici un eveniment (gresesc, singura amenda in toata aceasta perioada a fost anul trecut, ca nu aveam rovigneta la mine desi era platita si inca valabila dar era uitata acasa si am preferat sa platesc amenda ca era mai ieftin asa), am ajuns aproape in situatia de a avea "Dosar penal pentru alcool la volan.", exact ca in titlu. Nu il am ca e devreme, dar asta urmeaza in mod sigur.
Rezumatul ar fi ca acum doua zile, dimineata, in Bucuresti, am avut o tamponare usoara fara victime, dar aveam enorm de mult alcool in aerul expirat (0.87mg/l). A fost vina mea, nu contest nimic, nici vina si nici cifrele. Partea cu avariile (o masca din plastic deformata) cred ca e rezolvata. Teoretic e imposibil ca din 4 pahare de vin, dupa 8 ore de somn sa ramai cu atat de mult in organism, dar uite ca se poate. Am ceva probleme cu ficatul si acum cred ca orice e posibil, legat de alcool. Nu cunosc inca rezultatele de la INML, dar indiferent care ar fi acelea doresc sa angajez sau sa discut cu un avocat (macar consultanta) si nu stiu cum pot face asta. Rog pe cineva care stie cum se procedeaza, sa-mi dea un sfat despre cum pot lua legatura cu un avocat care m-ar putea ajuta. Imi place atitudinea cuiva de pe forum, dar nu se ocupa de penal. Nu ma intereseaza in nici un fel sa profit de imperfectiunile legilor, vreau doar sa trec peste intamplarea asta cat mai demn posibil, daca se mai poate vorbi de demnitate in astfel de cazuri... Incerc sa aflu rezultatele analizelor inainte de a pleca spre politie, dar foarte probabil ca vor fi conform statisticilor, duble. Nu stiu cum este bine, daca sa merg la orice "intalnire" inca de la inceput insotit de un avocat, dar cred ca este bine sa ma ocup de problema cat mai devreme posibil. Nu-mi fac iluzii de nici un fel, ma pregatesc pentru situatia cea mai rea. Cum ziceam, nu stiu rezultatele finale, nu am discutat nimic la politie, nu am idee despre dosar, dar nu am nici un interes sa lungesc un eventual proces. In plus, nu stiu unde s-ar judeca procesul si nu stiu cum se procedeaza de obicei... Nu ma intereseaza permisul si nici sa conduc prea devreme. Nu mi-ar strica o pauza. Cred ca mai mult m-ar deranja cazierul, dar nu se moare din asta, dupa cum il pastrez asa il am . Multumesc anticipat pentru orice fel de raspuns.
Cu respect, Ovidiu.
Imi pare rau pt tine,dar sa stii ca eu nu pot sa te cred ca dupa 4 pahare de vin si 8 ore de somn,u inca mai aveai alcoolemie 0,87 alcool pur in aerul expirat,mi-e greu sa cred asta...daca nu ai dat nici o declaratie la politie mergi si vb cu cineva care stie sa-ti faca o declaratie ca si cum ai consumat alcool seara si dimineata ai mancat ceva naspa sau vreun un tratament (nu mai stiu ce fel de tinctura) sa-ti prescrie cineva te descurci la buc,,,la accident nu prea se uita judecatorii,zic ca "prezinti un pericol social" chiar daca tu esti sfant.....iti spun o vb:
Permis de conducere
0prisH
Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)
Accident
andreyutzu22
Am si eu o problema...am patit in octombrie un accident...o tamponare intr-un parapet....nu au fost victime...problema este ca eram sub influenta ... (vezi toată discuția)