avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
pentru marius ......cum am spus am avocat ....si mi-a explicat toate chestiile printre care se numara si asta cu sub 0,8 ...chiar si 0,8 daca ai tot nu e de dosar penal ....asa scrie si in lege ...limita este de 0,8 maxim.....dar am vz si cazuri...chiar la un prieten de i-a iesit dupa recalculare 0,8 si se judeca de 3 ani dar are dovada de circulatie ......nu vrea sa ii aprobe procurorul ......dar el conduce pe drumurile publice cu acte in regula .....

si DA se ia in calcul proba in favoarea ta .....ca doar nu declari degeaba...doar nu plateste analizele degeaba...... Citeste si u codul penal privind conducerea sub influenta bauturilor pe drumurile publice si ai sa gasesti acolo tot .....

au fost cazuri care au scapat si cu 0,85 la a 2 proba....dar depinde de procuror si cat de buna e argumentatia .....

PE MINE NU MA AJUTA NIMENI .......??????????CU INTREBARILE MELE ???

VA ROG .....
rogate la doamne-doamne ca rezultatul de la recalculare sa fie sub 0.80!daca iese naspa trebuie sa te gandesti ca nu o sa mai fie vorba de minimul de pedeapsa si mai rau o sa fie cu executare!vreau sa-ti spun ca in timp ce eram si eu judecat la randul meu(0.90-0.75:O)a fost adusa o persoana care savarsise aproximatv aceleas fapte si se alesese cu vreo doi anisori de parnaie executata!si solicita o eliberare conditonata....cam astea ar fii raspunsurile la intrebari!
sory29 a scris:

rogate la doamne-doamne ca rezultatul de la recalculare sa fie sub 0.80!daca iese naspa trebuie sa te gandesti ca nu o sa mai fie vorba de minimul de pedeapsa si mai rau o sa fie cu executare!vreau sa-ti spun ca in timp ce eram si eu judecat la randul meu(0.90-0.75:O)a fost adusa o persoana care savarsise aproximatv aceleas fapte si se alesese cu vreo doi anisori de parnaie executata!si solicita o eliberare conditonata....cam astea ar fii raspunsurile la intrebari!

E cu suspendare daca esti la prima abatere. Daca mai ai ceva cozi o sa fie cu executare probabil.
nu este vorba de mititica aici.......e in lege ce spui tu ....dar nu o sa fie de parnaie ....am vz anumite cazuri si cik la a 2 abatere nu ai voie 5 ani sa dai de permis iar......dar mai depinde si de procuror ....

SI DA MA ROG SA IASA BINE REZULTATELE ,,,,,DE LA BUCURESTI
Buna ziua!Ca multi de aici dupa forum am fost si eu surprins conducand sub influenta alcoolului. Am baut de la ora 00.00 pana la ora 05.00 dimineata nemancand absolut nimic, de la 5 la ora 11 am dormit apoi am plecat sa duc pe cineva la gara. in drum spre gara am tamponat usor pe cineva care culmea ghinionului era si politist. A sunat la salvare pentru ca se lovise la coloana, a venit politia iar cand am suflat in etilotest mi-a iesit 0.65.ulterior am fost la spital pentru probe,acolo la examenul medicului am iesit ok acum astept rezultatele la sange.Cel pe care l-am lovit a fost externat in aceeasi zi,nu are nicio zi de spitalizare,i-am reparat dauna la autoturism si a am declaratie de la notar precum ca nu mai are nicio pretentie.Din dovada care mi-au dat-o de la politie reiese ca am incalcat prevederile art.109 si 102 alin.3 lit a din OUG 195/2002, am cautat articolele si nu am inteles mare lucru.Ce ma sfatuiti sa fac pentru ca sunt student,intre timp si lucrez sunt la prima abatere si ceea ce ma doare cel mai tare e ca sunt la Facultatea de administratie publica si daca voi primi o condamnare nu voi mai putea ocupa o functie publica si nu voi mai putea sa profesez pana la reabilitare.Daca imi scot acum cazierul apare ca sunt in curs de cercetare sau este curat?Ce ma sfatuiti sa fac pentru a iesi cel mai bine din aceasta situatie. Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Va rog daca puteti sa ma ajutati.. silvia_25 silvia_25 Buna ziua si la multi ani..am o problema..am un prieten..care in sperioada Craciunului s-a urcat la volan..baut..si l-au oprit politistii..a mers cu ei la ... (vezi toată discuția)
Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)