avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
Unde pot sa platesc analizele de sange ? mentionez ca nu am fost oprit in alt oras ... Reghin ! eu stau in Targu Mures.Oare s-ar putea plati la mine in oras ? daca da , unde ? la politie sau la spital
trebuie sa platesti unde le-ai facut teoretic.pot urgenta si eu cu analizele astea ca au trecut 2 luni si nu ma chemat nimeni sa imi spuna ce si cum nici politia nici procuratura nici nimeni.dosarul stiu ca este la cercetari penale sector 4 bucuresti dar mai departe nu stiu cine se ocupa deel sau ince stare e acum.
Eu in 2009 noiembrie am fost depistat cu alcool 0.72 aer expirat si 1.4 biologic respectiv 1.35 si paina acuma 2 saptamani nu am aflat nimic ,(adica 1 an si 7 luni).
Sunt impacat cu ideea ca imi va da cu suspendare in jur de 1 an si 3 luni(aprox.), singura suparare a mea este ca se aplica doar din momentul sentintei finale, care se va da intr-o singura sedinta (dupa spusele procurorului). Sunt student, nu am antecedente, dar nu am sa am 3 ani carnet plus perioada de scolarizare. Posibil sa se simta cineva (Judecatorul) si sa imi de-a mai putin pe motivul retinerii carnetului pe o mperioada indelungata inaintea procesului. Apropo am procesul stabilit in 31 Mai 2011 deci se vor implinii 1 an si 8 luni :(
Ultima modificare: Marți, 3 Mai 2011
bmircea, utilizator
pentru bmmircea.....nu ai facut nimik .....dosar penal o sa ai dar in schimb suspendarea nu e cea pe care o astepti tu....o sa fie mai mica...gen 6luni-8luni....o sa primesti suspendare 2 ani....dar permisul il restitui dupa 1 an de cand ti-a fost data sentinta...nu 3 ani cum spui tu ....stai linistit ca judecatorii o sa tina cont si de perioada de judecata ....;) si mai ales ca iti accepti vina ....o sa fie mai indulgenti cu noua lege ;) ....
oricum iti trebuie si noroc ....sa nu prinzi vreun procuror mai sarit de pe fix ;)) ....

Iti doresc multa muuulta bafta ca ai nevoie si avem la randul nostru ..... cum si eu o sa am nevoie ....la recalculare ....
zazutzu, utilizator
UITE ASA arata o sentinta penala ptr conducere cu alcoolemie peste limita legala :Solutie: Condamnă pe inculpatul M... NELU - CNP 000, fiul lui Mihai şi Maria, născut la data de ..... în loc.... jud. Maramureş, cetăţean român, studii medii, căsătorit, stagiul militar satisfăcut, instalator la S.C. ... S.R.L., domiciliat în Baia Mare, str. George Enescu nr.... jud. Maramureş, fără antecedente penale, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică ce depăşeşte limita legală, prev. de art. 87 al. 1 din O.U.G. nr. 195/2002, republicată, cu aplic. art. 13 Cod penal rap. la art. 3201 Cod procedură penală, art. 74 lit. a, c, art. 76 lit. e Cod penal la pedeapsa amenzii în cuantum de 500 lei. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 631 Cod penal. În temeiul art. 191 Cod procedură penală, obligă inculpatul la cheltuieli judiciare în favoarea statului în sumă de 600 lei, din care 240 lei reprezintă costul actelor medico-legale şi 200 lei reprezintă onorariul pentru apărătorul din oficiu, care se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei către av. Raţiu Simona. Cu recurs la Curtea de Apel Cluj în termen de 10 zile de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa publică din 26.01.2011.
NELU62, utilizator

Alte discuții în legătură

Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)
Accident andreyutzu22 andreyutzu22 Am si eu o problema...am patit in octombrie un accident...o tamponare intr-un parapet....nu au fost victime...problema este ca eram sub influenta ... (vezi toată discuția)