As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
ma aflam singur in auto (Logan),transportam multe recipiente (2 bidoane PvC de 30 litri,5 borcane de sticla,etc. am precizat acestea ca sa rezulte ca aveam o viteza f. mica),am fost oprit pt. neacordare de prioritate (este agravant)dar nu cred ca a fost, mi s-a comunicat prin statie,am cerut proba video,mi-a cerut actele,le-am inmanat,s-a dus la auto al Pol. , dupa cca 2-3 min s-a intors,m-a intrebat daca am servit ceva,am spus ca putin, s-a dus dupa etilotest,am suflat de 3 ori pana a fost satisfacut,nu am vazut rezultatul(nu aveam ochelarii),s-a deplasat pe contrasens (bulevard cu 6 benzi)si a oprit un auto(deci nu era trafic). a stat de vorba la geam, soferul nu a coborat, mi-a DISPUS sa CONDUC si sa parchez in locul auto al Pol(asa se procedeaza cu o persoana depistata cu 0,69?),agentul a vazut recipientele pe care le-am reasezat,am plecat la Spital. Ora etilotest este 17.02 ora orpirii specificata 17.00 este nereala (am contestat-o verbal dar am specifcat-o in declaratie la "sfatul" agentului),eu am plecat de acasa la 16.50 (specificata si de Pol in PV)si am parcurs max. 300 m. Urgente la spital, asteptare,panica pe agent,intrat,salonul ultra aglomerat,insotitori cu bagaje , intrebat de un medic cantitatea bauturii,greutatea,mancare, fara nicio alta discutie,precizare sau testare,proba I recoltata de alt medic din acelasi salon,,dupa proba am iesit in 3 secunde,intrebat agent unde este proba,R: a ramas la spital, am intrebat daca este in siguranta,daca nu poate fi incurcata cu a altcuiva,si am exprimat mai multe temeri aspra sigurantei probei, aflandu-ne inca in curtea spitalului.Eu, daca eram agent ma intorceam cu vinovatul si puneam lucrurile la punct.Nimeni nu mi-a aratat proba,sigilarea,etc.La Pol am intrebat cand se comunica rezultatul la proba crezand ca de asta asteptam, am aflat ca mai trebuie si a doua proba,ne-am intors,am asteptat cca 10 min,am dat-o in 30 sec,nimeni nu mi-a spus nimic despre proceduri desi avusesem temerile specificate,am iesit din salon, am fost chemat dupa 2-3 min sa mi se arate un snur de plastic care sigila o cutiuta. Am intrebat ce se afla in cutie pt ca eu nu am vazut ce contine, am semnat documentele,am intrebat ce scrie,R: ca ati dat 2 probe,si de fata cu mine agentul a dictat si medicul a scris :"deci este ora 18.25, deci prima la 17.25". Atunci s-a scris, dupa ce cutia era sigilata.Stiu ca exista posibilitatea ca pe probe sa fie alte ore sau sa nu fie inscrise, sunt documentat (OM 376).La Pol a scris PV, probabil ca atunci a scris (socotit) 17.00 in PV (sa fie sub 30 min).Fizic nu se puteau derula atatea proceduri intre 17.00 si 17.02 si voi solicta recalcularea mai ales ca la ora 16.55 (pe bordul masinii)agentul plecase cu actele pt. verificare .Am depus memoriu la Procuratura (in urma cu 2 luni) in care am specificat f. amanuntit totul,am solicitat verificarea inregistrarii (???)camerei video din salon ca dovada ca nu am facut examen clinic. Nu am primit niciu raspuns.Cred ca voi solicita (insa nu cred ca este relevant )si expertiza declaratiei olografe data dupa a doua proba ,daca fara ochelari si 1.3 respectiv 1,15 ,scrisul este al unei persoane in stare de ebrietate.(in bul. de exam.clinica scrie pierderea echilibrului la intoarcere brusca, este in stare de ebrietate, in rest totul ok).Precizez ca au trecut peste 7 luni si nu am fost chemat nicaieri pt. audieri. In memoriul depus la Proc. am specificat exact ce am mancat,baut,intervale orare ( 12-12.30 =750 ml vin rosu, 12.30-13.00 masa, 16.45-16.50 -200 ml whisky date absolut reale) Problema este ca nu am martori,am baut acasa,auto trebuia sa-l conduca sotia dar dupa ce am incarcat auto(recipiente cu muraturi) am intrat in camera si sotia dormea,transpirata si am luat idioata decizie.
Personal sunt convins ca am fost oprit de pol. datorita vitezei mici de deplasare.
Cred ca la momentul real (16.52-16.53) al opririi nu aveam mai mult de 0.5 in sange.
Cred ca valoarea de 0,69 aer a fost influentata de cele 3 runde de suflare.
In PV al pol. nu stiu exact ce scrie pt. ca mi-a spicuit doar ceea ce am declarat (dupa dictare), am aflat ulterior de la pol. de existenta martorilor (2 martori???)
Rugamintea mea este transmiterea unor pareri asupra sanselor de NUP ( dispunerea conducerii dupa valoarea 0,69 ,transportul inuman ,"martori" dupa testare deci fara calitatea de martor,necitire documente,insusirea agentului a bul. clinic fara sa fie efectuat,neprezentarea procedurilor,neluarea unor masuri ferme la temerile referitoare la siguranta probelor, stabilirea in fata mea a orelor prelevarii dupa proba 2,eventuale nereguli in prelevare,inscriere date, poate nesigilare probe, etc).
PV. Buletin recoltare care include si bul. clinic nu sunt lovite de nulitate (ord.2/2001) daca sunt mentiuni false?. Nu trebuiau martori la recoltare?
Nerespectarea demnitatii (constitutie) - 110 Km/h,sirena,lumini,portavoce(pol. nu se afla in misiune- situatii speciale de urgenta conf ord195, Cod Rutier ,etc (eu sunt hipertensiv cu risc major, tratament),tratament inuman sau degradant, dreptul la integritate fizica si psihica(impunere a scrie fara ochelari -la +1,75 efectiv nu vezi ce scrii, neinformare asupra procedurilor ce vor fi aplicate)
Cine a prezentat un pericol mai mare pt valorile aparate de lege : eu sau pol ?
Daca loveam o masina sau un copil cand am condus in marsarier ca urmare a dispozitiei dete de agent si am efectuat parcare laterala intre alte auto?Daca eram o victima a unui accident (sunt multe cazuri) in cele 4 trasee(oprire-spital-politi-spital-politie) parcurse cu 100 km/h si peste 100 km/h?
F. interesant este ca in toate spetele prelevarile sunt exact la o ora interval, chiar nu observa niciun avocat? Pariez ca in majoritatea cazurilor (al meu cu siguranta) orele sunt instrumentate (dictate) de agent sa-i iasa pasientele.
Pana la aceasta data nu am fost chemat pt. audieri nici la pol. nici la proc.
Este posibil sa fiu chemat direct in instanta?Am depus o adresa la pol acum 4 luni.si dupa 59! de zile am primit R: dosarul este in lucru
Daca are cineva (cu experienta)timp sa citeasca si sa analizeze poate-mi da vreun sfat.
Pentru domnul somon.....am citit mesajele dumneavoastra si ce pot sa va zic....ca nu conteaza de cati ani aveti permis......servici sau familie.....in instanta se precizeaza ca e un lucru important dar nu se ia in calcul.....pentru ca legea e lege...se o aplica...ca urmare dumneavoastra o sa va alegeti cu permisul anulat si o suspendare de 2-3 ani in functie de judecator.....puteti in schimb sa faceti o recalculare care v-ar putea scapa de dosar penal si cu o amenda de contraventie...si permisul suspendat 3 luni .....
Bautura asta bato vina.....si eu sunt in aceasi situatie numai ca sunt la a 2 abatere....dar va raspund ca stiu cum va simtiti si va demoralizeaza total......nu va ramane decat sa va prezentati la sectia de politie unde ati fost sa dati declaratia....acolo este dosarul sigur.....dar sunt multi pasi de urmat cum ar fii:
- platiti taxa de IML -160ron
- aflati rezultatele care ar putea fii de exemplu dublu ( prima 1,4 a 2 1,20)
- mergeti la politie sa luati la cunostinta printr-o declaratie
- acolo va pune la dispozitie si varianta recalcularii (dar sa nu va luati de ce spune organul de politie)
- daca doriti recalcularea se face tot cu o declaratie dupa care o sa trebuiasca platita taxa de 510 ron dupa care cu dovada ca ati platit la politistul care se ocupa de caz
- asteptati 2-3 luni pana se trimite rezultatul recalcularii si daca este sub limita de 0,8 scapati de dosar penal...si cu o amenda....
Va mai aduc la cunostinta ca si varianta recalcularii este dus si intors...de aceea va trebuie un avocat cu experienta......Recalcularea poate sa va vina cu o cantitate mai mare decat primele analize IML sau mai mica adik sub limita legala
@somon
Extras din normele de aplicare
Art. 6. - Procedurile de prelevare a produselor biologice sunt urmatoarele:
a) pentru determinarea alcoolemiei se preleveaza 2 (doua) probe de sange din vena la interval de o ora intre prelevari, fiecare proba continand 10 ml sange;
b) in situatia in care nu se pot preleva 10 ml de sange, se mentioneaza la rubrica "observatii" a buletinului de examinare clinica, prevazut in anexa nr. 3 la prezentele norme metodologice, cu precizarea motivului;
c) prelevarea sangelui se face cu seringi de unica folosinta, pana la inlocuirea acestei metode cu trusa standard de prelevare special destinata acestui scop, a carei componenta este prevazuta in anexa nr. 5 la prezentele norme metodologice;
d) prima prelevare se efectueaza de preferinta intr-un interval de timp de pana la 30 de minute de la producerea evenimentului care a determinat solicitarea prelevarii de sange;
Multumesc pt. raspunsuri, cunosc legislatia la care ati facut referire insa eu doresc sa aflu pareri despre urmatoarele:
- cand si daca voi fi chemat pt. audieri pt.ca au trecut 7 luni si cu toate adresele depuse si in care am contestat f. multe aspecte (IML,Politie,Parchet) nimeni nu ma baga in seama si am temerea ca se tergiverseaza intentionat, sa treaca timpul si sa se considere ca sunt aspecte inventate, pt. ca tot ceea ce am contestat ulterior datei comiterii faptei sunt aspecte care se coroboreaza in favoarea mea.
- reprosurile (vezi speta mea) aduse politistilor le-am facut in fata acestora,verbal, in biroul acestora si am primit un raspuns(verbal) socant :"Nici nu stiti in ce stres lucram!"
- cred ca daca aveti timp sa cititi cu atentie tot ce am postat (speta de la pag. anterioara) ar fi multe aspecte la care as dori un sfat. Posibil sa nu fi scris eu f. pe inteles, eu am totul in minte si pb. ca cine citeste nu le poate pune cap la cap.
-referitor la rezultatele analizelor nimeni nu m-a intrebat daca vreau sa dau o declaratie de recalculare desi de 7-8 ori am spus acest lucru politistilor care mi-au raspuns ca voi fi chemat dupa ce audiaza martorul (dupa 4 luni martorul nu fusese audiat) insa acea persoana (asa zizul martor) nu poate avea aceasta calitate intrucat nu a participat la niciun eveniment,a fost oprit in trafic dupa ce politistul statea in carosabil cu etilotestul si spera sa traca vreo masina sau vreo persoana sa-i arate rezultatul de pe afisaj. F. interesant martor si nu mai spun ca am informatia ca mai exista un martor in PV al politiei.
- ce parere aveti despre un asfel de buletin de examinare clinica completat la toate rubricile(conf O 376) , daca nu am fost examinat ?
- dar despre faptul ca nu mi s-a citit continutul PV, documentele de examinare,etc.
si am fost mintit ca in continutul lor sunt doar unele aspecte(eu nu aveam ochelarii)
-dar despre a impune unei persoane sa scrie fara sa poata vedea (Constitutie,etc)
- ce parere aveti despre modul in care a procedat politistul la oprirea mea? Pai la 0,69 in aer trebuia sa-si dea seama, sa-mi puna testerul si nu sa stea sa ma purice la acte vreo 7-8 minute. Acesta cred ca nu se astepta sa-mi iasa ceva altfel si-ar fi pregatit martori sa fie beton procedura. Nu-i asa ca a avut un soc cand a vazut valoarea? Daca nu era socat m-ar mai fi pus sa conduc?(vezi cum se procedeaza la asigurarea autoturismului in asemenea cazuri)
Cred ca sunt in buna cunostinta de legislatie, as dori unele subtilitati in parerile dvs. care sa ma sprijine in inlaturarea probelor nereale. Drept sa va spun abia astept sa fiu chemat la Procuratura, politistul implicat si martorul(martorii)nu cred ca vor fi prea fericiti pt. ca probabil am sa cer confruntare, poate detectorul de minciuni.
Sunt constient de prostia facuta si pot trai la fel de minunat si fara sa conduc zilnic cum am facut-o mai bine de 16 ani (vreo 400.000 de Km)
conf Cpp se poate dispune SUP, NUP si poate in cazul meu.....( pericol minim, viteza ff mica, lipsa trafic, lipsa antecedente, eram singur in auto, distanta de 250 m parcursa, statut social care poate constientiza gravitatea faptei comise, implicare in .... am corespondat cu MAI si am propus unele chestii in sensul "alcoolului la volan" acestea fiind apreciate prin raspuns scris etc. ,etc si poate ca la recalculare SIGUR va fi sub 0,8
cu deosebita stima
Permis de conducere
0prisH
Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)
Accident
andreyutzu22
Am si eu o problema...am patit in octombrie un accident...o tamponare intr-un parapet....nu au fost victime...problema este ca eram sub influenta ... (vezi toată discuția)