avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
Pe data de 5 mai am aflat si eu sentina am primit 9 luni cu suspendare si 2 ani si 9 luni perioada de proba plus ca trebuie sa platesc 300 de lei cheltuieli de judecata.1 an o sa am timp sa stau sa ma gandesc la ce am facut.
Intrebare:este adevarat ca dupa 1 an de zile cand o sa vreau sa ma duc sa ma inscriu la scoala de soferi trebuie sa ma duc si la comandantul pol rutiere de pe raza orasului de care apartin si sa fac o cerere la el, sau nu si cel care mi-a zis este in nestiinta de cauza.
dupa 1 an te duci la comandantul politiei din judetul unde stati cu o copie legalizata a sentintei pe care o luati de la tribunal dupa 3 luni de cand s-a finalizat cazul ......dupa care in 25 de zile lucratoare va vine o foaie aksa pe care o atasati la dosarul de la scoala de sofer .....

Asta e tot .....
Eu daca nu am primit cu suspendare..am primit amenda penala de 4000 de lei plus cheltuieli de judecata 600 de lei.. tot imi anuleaza permisu?
4000 de lei ai primit ?????????????? cat ai avut in sange ? eu stiu ca amenda penala e si cu suspendare ,respectiv anularea permisului.La amenda administrativa ti-l retine doar
zi-mi orele la care te-a testat cu etilotestul, ora de la prma proba si de la a doua si iti zic eu.
Ultima modificare: Duminică, 8 Mai 2011
mihaiyak, utilizator

Alte discuții în legătură

Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)
Accident andreyutzu22 andreyutzu22 Am si eu o problema...am patit in octombrie un accident...o tamponare intr-un parapet....nu au fost victime...problema este ca eram sub influenta ... (vezi toată discuția)