avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
Va cer un mic sfat daca ma puteti ajuta sau daca aveti cunostinta despre cazul meu ....am fost prins la volan sub influenta bauturilor alcoolice ...am fost sub urmarire penala dar am facut recalculare si a iesit 0,4 in momentul opririi de catre politie.eu ma aflam la a 2 abatere ...de genu dar la a 2 fapta inca eram recidivist de la prima abatere .....acuma ca am scapat de dosar penal si am ajuns la contranventie am o singura intrebare :
- ca sa intru in posesia permisului trebuie sa mai sustin un examen auto ?
- sau astept sa treaca perioada de 3 luni banuiesc ca inca nu mi-a venit rezolutia acasa si dupaia ma duc sa il ridic de la politie?
Mai trebuie sa mentionez ca nu trecuse 6 luni de cand am redobandit permisul ...si am un prieten care dupa rezolutie a fost la sediul politiei si a primit permisul inapoi ....

va multumesc!!
zazutzu si eu sunt in aceiasi situatie..am facut recalculare,este sub 0,8,politia a trimis dosarul la procuror cu propunere de neurmarire penala si acum astept.dosarul meu este la procuror pentru solutionare de la inceputul lunii aprilie si tot astept rezolutia.pana acum nimeni nu m-a lamurit despre ce va urma in momentul in care voi primi rezolutia.va mai exista o suspendare de 90 de zile sau nu?acum ramane de vazut....cu Dumnezeu inainte...ca daca stai la mana legii din Romania...#-o#-o
pentru crisu am aflat de la sursa sigura ca dupa ce iti iei rezolutia mergi cu ea la politie si iti da permisul pe loc ....sau cel putin dupa 2-3 zile ...nu tre sa mai stai perioada respectiva .....dar dc dureaza asa mult cu rezolutia???din ce zona esti ? eu prahova ....am inteles ca daca esti din bucuresti dureaza mai mult .... pffff ....mai exista si varianta sa vb cu un avocat sa intrebe de dosar sau cu cerere de urgentare a dosarului ....
Buna ziua, am patit-o si eu acum 10 luni, am fost prins cu 0,57 in aerul expirat, 0.90 si 1la probele biologice.
Mi-am luat avocat, am cerut o recalculare ,am schimbat declaratia cu privire la ce am consumat inaintea incidentului (anumite tipuri de mancare, bauturi), si dupa 3 luni, surpriza, cand sa intors dosarul de la iml, m-am trezit cu 1,2, afland de la domnul politist ca nu a vrut muschiul lui sa-mi accepte cea de a doua declaratie, si recalcularea s-a facut practic din prima declaratie oficiala din ziua faptei.
In fine, am contestat in scris, si a spus ca trimite dosarul mai departe la procuror, avocatul meu s-a dus dupa cateva zile la parchet si a inaintat o contestatie.
De atunci au mai trecut inca 3 luni, timp in care cam odata pe luna avocatul mai trecea pe la parchet sa se intereseze de starea dosarului meu, si acum cateva zile cand a fost din nou, domnul procuror i-a spus ca a trimis dosarul inapoi la politie, si ca mi-a fost trimis acasa o instiintare, atat si nimic mai mult nu i-a spus, fara nici un alt detaliu.
Deocamdata acasa nu am primit nimic, ma uit zilnic in casuta postala…dar nu e nimic, ori s-a pierdut ori nu a trimis..nu stiu ce sa zic.
Avocatul mi-a spus sa mai astept pana vineri si daca nu primesc acea instiintare sa vad despre ce este vorba…merge saptamana viitoare la politie sa vada ce se intampla.
Si acum nu stiu ce sa mai cred, oare a trimis dosarul inapoi la politie pt noi probe, sau pt dreptul la o a doua recalculare dupa declaratia a doua, stau cu sufletul la gura pana nu aflu despre ce este vorba.
La ce pot sa ma astept?

pai din punctul meu de vedere nu exista sa nu ia in calcul a 2 declaratie decat daca nu a existat un motiv bun pentru a o schimba..... de exemplu ati schimbat multe date fata de prima declaratie ....ora,bautura,mancarea,locatiile,obiectivul.....daca nu se pupa chestiile astea au dreptul sa nu ia in calcul a 2 declaratie ....dar trebuia sa fii anuntat ..pentru ca dupa ce ai schimbat declaratia pleaca de la politistul care se ocupa de caz la procuror ....dupa care ti se aduce a cunostinta de daca s-a aprobat sau nu ......
Acuma nu mai ai ce sa mai faci pentru ca o data iesit rezultatul de la bucuresti acela este final......cu exceptia daca ti se ia in calcul sa dai a 2 declaratie....Pare destul de dubios ca ai avut avocat si nu ai stiut ce sa declari ....inseamna ca il platesti degeaba ....mai sunt si dastia care spun ca te rezolva numai ca sa iti ia banii ....
Parera mea finala este sa vb cu avocata si sa mergeti la politie sa schimbati declaratia ....sau iati alt avocat care te poate ajuta ...sunt pline barourile de avocati .....!!!! o sa se faca o a 2 recalculare pe baza la prima si a 2 declaratie si o sa iasa ce o sa iasa.....

Iti urez multa bafta si succes .... toata stima

Alte discuții în legătură

Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)
Accident andreyutzu22 andreyutzu22 Am si eu o problema...am patit in octombrie un accident...o tamponare intr-un parapet....nu au fost victime...problema este ca eram sub influenta ... (vezi toată discuția)