avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
bai greavu ...cum tu inca nu ai permisul??? , eu chiar a doua zi dupa ce mi s-a dat NUP am avut permisul!!!=D>
Marrius19 a scris:

bai greavu ...cum tu inca nu ai permisul??? , eu chiar a doua zi dupa ce mi s-a dat NUP am avut permisul!!!=D>

cat ti-a iesit alcolemia in sange si cum ai procedat de ti-ai recuperat permisul??/
Daca vei avea un avocat bun o sa obtina 6 luni ca la mine de 2 ori , si la judecatorie si la Tribunal.
Insa, parchetul, cum stiu ei cel mai bine sa individualizeze pedepsele vor face recurs si vei primi cel mai sigur sentinta mea dupa 2 ani se 2 luni de procese si o gramada de bani cheltuiti.
Traiasca tara noastra de kko............

Solutie: Admite recursul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov împotriva deciziei penale nr. 406/A/09.11.2010 pronunţată de Tribunalul Braşov în dosarul penal nr. 15617/197/2009 pe care o casează sub aspectul individualizării judiciare a pedepsei aplicate, a întinderii termenului de încercare opozabil inculpatului, desfiinţând sub aceleaşi aspecte şi sentinţa penală nr. 103/26.01.2010 a Judecătoriei Braşov şi rejudecând în aceste limite: Înlătură reţinerea circumstanţelor atenuante prevăzute de art. 74 lit. a şi art. 76 lit. d Cod penal. Majorează pedeapsa aplicată inculpatului Ţăpuc Nicolae Eusebiu (cu datele personale la dosar) pentru săvârşirea infracţiunii prevăzută de art. 87 alin. 1 din O.U.G.. 195/2002 de la 6 luni la 1 an închisoare. Menţine aplicarea dispoziţiilor art.81 Cod penal. Majorează durata termenului de încercare de la 2 ani şi 6 luni la 3 ani. Menţine restul dispoziţiilor din hotărârea atacată. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariul apărătorului desemnat din oficiu în sumă de 200 lei se va avansa din fondurile Ministerului de Justiţie şi se va include în costul cheltuielilor judiciare. Care rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi 07.04.2011.
pt eusebiu.tu ai avut si avocat si tot degeaba din cate vad,cand mai ai voie sa dai de permis?te intreb ca si eu sunt din bv si am proces luna asta pe 21 si nu vreau sa imi iau avocat ca nu am bani dc a durat asa mult la tine?cat ai avut alcolemia?
mariusicadinu a scris:

pt eusebiu.tu ai avut si avocat si tot degeaba din cate vad,cand mai ai voie sa dai de permis?te intreb ca si eu sunt din bv si am proces luna asta pe 21 si nu vreau sa imi iau avocat ca nu am bani dc a durat asa mult la tine?cat ai avut alcolemia?

am avut 1,2 in etilotest si 1,5 si 1,6 in sange .
la mine s-a vrut sa se obtina cat mai putin, fapt care a infuriat procuratura.
putea sa se termine de 1 an si daca imi dadea prima sentinta de 1 an cu suspendare. Avocatul platit face treaba putin mai buna decat cel din oficiu, dar nici cel din oficiu nu e rau. Pana la urma tot trebuie sa platesti pentru greseala ta.
Tu cat ai avut ?
Conform legii, daca nu ai alte prevederi in sentinta, la 1 an dupa pronuntarea sentintei te poti inscrie la scoala .
Succes la proces, in ce faza esti ?

Alte discuții în legătură

Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)
Accident andreyutzu22 andreyutzu22 Am si eu o problema...am patit in octombrie un accident...o tamponare intr-un parapet....nu au fost victime...problema este ca eram sub influenta ... (vezi toată discuția)