As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Buna ziua,
Am condus sub influenta alcoolului si am lovit o masina parcata. A venit politia, s-au luat declaratii, rezultatul la etilotest a iesit 0,73, iar in continuare astept rezultatele de la sange. Am discutat cu proprietarul masinii pe care am avariat-o, acesta fiind de acord sa se retraga din proces. As dori niste sfaturi pentru urmatoarele zile (cum trebuie sa procedez; unde trebuie sa merg).
As fi recunoscator daca imi poate spune cineva care a fost aceeasi situatie urmarile acestei fapte.
Va multumesc aniticipat.
:stunned:...e BELEAUA cat Casa Poporului !!!
1). Bine ca ai scapat de inca un proces civil cu "pagubosu' ",dar asta nu este sigur,s-ar putea razgandi pe parcurs ,sa te jumuleasca de ceva "gplomoz",ca tot e criza.
2).Te vor chema cei de la rutiera,pentru finalizarea dosarului penal,probabil te vor duce si la parchet(asa m-au dus pe mine).
3)Procurorul va trimite dosarul tau in instanta,te vor judeca,vei fi condamnat (cu suspendare) daca nu mai ai si alte belele pe cap,permisul de conducere iti va fi anulat si va trebui sa stai pe " bara" cel putin 1 an de zile ,de la ramanerea definitiva si irevocabila...pana vei putea sa dai din nou examen auto pentru REDOBANDIREA permisului,dupa ce ai facut scoala de soferi (legislatie+conducere)....incarca-te cu nervi tari,ca poteca-i intortocheata.#-o
Multumesc pentru informatii.
Alte probleme cu politia nu mai am.
Am inteles ca dureaza foarte mult timp pana se incheie cu totul procesul (1 an sau chiar 2 ani) si apoi urmeaza pedeapsa (1 an cu suspendare ). Asta ar insemna 3 ani fara permis. Este adevarat ?
SI cazierul va ramane "patat" pentru toata viata, nu ?
Cat de mult poate ajuta un avocat ? Se merita sa iau legatura cu vreunul ?
Raman recunoscator, inca o data.
Intradevar dureaza foarte mult pana vei fi trimis in judecata ,la mine a durat un an jumate,pentru permis poti da examen dupa un an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti,dar scoala de soferi poti s-o faci mai repede,cazierul v-a ramane patat pedeapsaa care o iei cu suspendare + doi ani de incercare,daca primesti 1 an cu suspendare te reabilitezi dupa 3 ani.Un avocat te poate ajuta sa ajunga dosarul m-ai repede in instanta,te invata ce sa declari.eventual pentru o recalculare a alcoolemiei,nu te sfatuiesc s-o ceri si pentru o pedeapsa cu suspendare cat mai mica.
...parerea mea este sa mergi cu avocat din oficiu,mare lucru nu poate face unul angajat,te jumuleste si o poti incasa mai rau decat fara avocat,cazierul se va sterge din oficiu dupa expirarea termenului de incercare in urma condamnarii.
Am citit multe mesaje ale unor avocati,pe acest forum si sunt unii depasiti total de speta in cauza,asa am intalnit si la tribunal,era unu' care intreba inculpatul pe hol,ce si cum ar trebui sa fie :training:
Permis de conducere
0prisH
Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)
Accident
andreyutzu22
Am si eu o problema...am patit in octombrie un accident...o tamponare intr-un parapet....nu au fost victime...problema este ca eram sub influenta ... (vezi toată discuția)