avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
Am trecut si eu prin asta. Am sa va povestesc cam cum au decurs treburile in cazul meu, poate ajuta pe careva.

Pe 29 feb. 2009 am condus pe un drum public masina personala aproximativ 300 de metri. In masina eram cu inca 2 prieteni. Urma sa ne intalnim cu un alt prieten care nu bause nimic, sa ia el masina si sa ne continuam plimbarea. M`a oprit un echipaj de politie, am suflat in acooltest si mi`a iesit 0,69 in aerul expirat. Au urmat declaratii, cele 2 probe la sange... dupa care liniste... Mi s`a zis ca in 2 saptamani voi fi sunat sa mi se comunice rezultatul probelor la sange. Am fost sunat dupa vreo 2 luni. Mi`a iesit 1,50 la prima expertiza si 1,40 la a doua. Am fost la politie impreuna cu cei 3 prieteni si am mai dat o serie de declaratii. Politistul mi`a zis sa astept citatia acasa, in urma careia ma voi prezenta la proces.
Am asteptat... pana pe 12 decembrie 2009, cand mi`a venit citatie, atat mie cat si celor 3 prieteni sa mergem la proces pe 14 ian. 2010. In periodata pana sa vina citatia, am vorbit cu mai multi avocati despre aceasta problema si mi`au zis ca o sa iau minim 1 an cu suspendare (angajarea unui avocat pentru proces m`ar fi costat aproximativ 1500 lei). Pentru ca nu ma dau banii afara din casa si pentru ca tot ce mi`au zis avocatii nu mi s`a parut extraordinar, m`am decis sa merg la proces fara avocat.
La proces, mi s`a desemnat un avocat din oficiu, pe care l`am cunoscut in momentul in care am fost strigat sa intru in sala de judecata. Doamna avocat, m`a intrebat daca vreau sa termin cat mai repede, sau ma gandesc sa fac recurs... I`am zis ca vreau sa se termine cat mai repede. Am dat din nou declaratie in fata judecatorului si a procurorului, atat eu cat si prietenii mei. Precizez faptul ca toate cele 3 declaratii ale noastre (cea din seara in care m`a oprit politia, cea de dupa 2 luni de la incident si cea de la proces) au fost cat se poate de sincere.
Am primit o pedeapsa de 4 luni de inchisoare cu suspendare si 2 ani perioada de incercare, rezultat pe care l`am aflat a doua zi de pe site`ul: [ link extern ]
Decizia scrisa nu mi`a venit acasa nici astazi. La proces s`a tinut cont de faptul ca n`am facut nici un accident soldat cu victime sau pagube materiale, ca n`am antecedente penale, ca sunt student, la fel ca si cei 3 prieteni, ca nu beau alcool de felul meu... (de laudele spuse de prietenii mei).

Acum astept cu nerabdare sa treaca cei 2 ani si patru luni pentru a fi reabilitat de drept, ca sa pot sa`mi iau o piatra de pe suflet. La permis nici nu ma mai gandesc... cel putin deocamdata... (un abonament la RATP e mai ieftin decat benzina pe care as fi consumato :D)

As fi curios totusi sa stiu cand as putea sa fac din nou scoala de soferi. Daca stie cineva, va rog sa`mi spuneti, pentru ca nu mai am curaj sa mai merg pe la politie/parchet.... sa ma interesez. :D

... uitasem... am platit si 400 de lei cheltuieli de judecata
Ultima modificare: Luni, 9 August 2010
edy05edy, utilizator
Scoala de soferi poti s'o faci si acum,dar la examen trebuie sa te prezinti dupa ce a trecut 1 an de la condamnarea definitiva si irevocabila,poti sa-ti faci dosarul de inscriere cu mult timp inaintea iplinirii acelui an,sa ai pentru examen si cazierul judiciar (valabil) in care iti va aparea si "BELEAUA".....BAFTA !!!:innocent:
edy05edy a scris:

Decizia scrisa nu mi`a venit acasa nici astazi.

Si eu tot astept acea decizie dar nu mai vine.Eu am avut procesul pe data de 21 ian. 2010 care s-a terminat la prima infatisare.Acuma cred ca hotararea a ramas definitiva in 10 zile de atunci daca nu am facut recurs nu in 10 zile de cand o primesc acasa?!

Aceasta este decizia de pe sait_ul judecatoriei:

21/01/2010 condamna inculpatul ORI la x ani inchisoare pe care o suspenda conditionat pe o durata de x ani ce constituie termen de incercare pt.inculpat. Soluţionare

Desi nu am primit nimic nici de la politie cred ca permisul mi-a fost anulat si am posibilitatea sa dau examen pe la inceputul lunii februarie 2011.Daca ma insel va rog sa ma corectati.

Am fost judecat pentru conducere in stare de ebrietate si numere provizorii expirate.
Ultima modificare: Luni, 9 August 2010
rares85, utilizator
Permisul nu-ti este anulat inca,trebuie sa mergi cu sentinta judecatoreasca,definitiva si irevocabila la politia rutiera de unde apartii,ei in termen de max. 5 zile iti trimit acasa instiintarea precum ca ai avut permisul anulat,cu acea instiintare vei face si scoala de soferi pentru un nou permis....
multumesc mult pt raspuns :D

Alte discuții în legătură

Va rog daca puteti sa ma ajutati.. silvia_25 silvia_25 Buna ziua si la multi ani..am o problema..am un prieten..care in sperioada Craciunului s-a urcat la volan..baut..si l-au oprit politistii..a mers cu ei la ... (vezi toată discuția)
Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)