Am trecut si eu prin asta. Am sa va povestesc cam cum au decurs treburile in cazul meu, poate ajuta pe careva.
Pe 29 feb. 2009 am condus pe un drum public masina personala aproximativ 300 de metri. In masina eram cu inca 2 prieteni. Urma sa ne intalnim cu un alt prieten care nu bause nimic, sa ia el masina si sa ne continuam plimbarea. M`a oprit un echipaj de politie, am suflat in acooltest si mi`a iesit 0,69 in aerul expirat. Au urmat declaratii, cele 2 probe la sange... dupa care liniste... Mi s`a zis ca in 2 saptamani voi fi sunat sa mi se comunice rezultatul probelor la sange. Am fost sunat dupa vreo 2 luni. Mi`a iesit 1,50 la prima expertiza si 1,40 la a doua. Am fost la politie impreuna cu cei 3 prieteni si am mai dat o serie de declaratii. Politistul mi`a zis sa astept citatia acasa, in urma careia ma voi prezenta la proces.
Am asteptat... pana pe 12 decembrie 2009, cand mi`a venit citatie, atat mie cat si celor 3 prieteni sa mergem la proces pe 14 ian. 2010. In periodata pana sa vina citatia, am vorbit cu mai multi avocati despre aceasta problema si mi`au zis ca o sa iau minim 1 an cu suspendare (angajarea unui avocat pentru proces m`ar fi costat aproximativ 1500 lei). Pentru ca nu ma dau banii afara din casa si pentru ca tot ce mi`au zis avocatii nu mi s`a parut extraordinar, m`am decis sa merg la proces fara avocat.
La proces, mi s`a desemnat un avocat din oficiu, pe care l`am cunoscut in momentul in care am fost strigat sa intru in sala de judecata. Doamna avocat, m`a intrebat daca vreau sa termin cat mai repede, sau ma gandesc sa fac recurs... I`am zis ca vreau sa se termine cat mai repede. Am dat din nou declaratie in fata judecatorului si a procurorului, atat eu cat si prietenii mei. Precizez faptul ca toate cele 3 declaratii ale noastre (cea din seara in care m`a oprit politia, cea de dupa 2 luni de la incident si cea de la proces) au fost cat se poate de sincere.
Am primit o pedeapsa de 4 luni de inchisoare cu suspendare si 2 ani perioada de incercare, rezultat pe care l`am aflat a doua zi de pe site`ul:
[ link extern ]
Decizia scrisa nu mi`a venit acasa nici astazi. La proces s`a tinut cont de faptul ca n`am facut nici un accident soldat cu victime sau pagube materiale, ca n`am antecedente penale, ca sunt student, la fel ca si cei 3 prieteni, ca nu beau alcool de felul meu... (de laudele spuse de prietenii mei).
Acum astept cu nerabdare sa treaca cei 2 ani si patru luni pentru a fi reabilitat de drept, ca sa pot sa`mi iau o piatra de pe suflet. La permis nici nu ma mai gandesc... cel putin deocamdata... (un abonament la RATP e mai ieftin decat benzina pe care as fi consumato :D)
As fi curios totusi sa stiu cand as putea sa fac din nou scoala de soferi. Daca stie cineva, va rog sa`mi spuneti, pentru ca nu mai am curaj sa mai merg pe la politie/parchet.... sa ma interesez. :D
... uitasem... am platit si 400 de lei cheltuieli de judecata