avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
Raluka10 a scris:

Buna seara!

Am si eu o nelamurire. In data de 17 octombrie am intrat intrat intr-un scuar, eu fiind sofer, si nu s-a soldat cu victime, ci doar avarierea masinii. Masina nu era a mea, iar eu aveam o concentratie de 0.68 in aerul pur expirat, iar la analizele de sange a iesit prima data 1.29 si a doua oara 1.39. Am fost chemata sa dau declaratie pe 2 martie, si urmau sa vina si martorul plus proprietarul masinii pentru declaratii, ca sa ajunga dosarul meu in instanta. Nu am avocat, si nici nu vad rostul pentru care mi-as lua, pentru ca nu sunt acuzata decat de alcolemie, socotelile pentru avarierea masinii cu proprietarul au fost rezolvate prin notar si alte acuzatii nu mi se mai aduc. Nici nu voi cere recalcularea alcolemiei, pentru ca iar nu are nici un sens. Probabil urmeaza cu suspendare si anularea permisului. Dar executarea pedepsei intra in vigoare inainte sau dupa sentinta judecatoreasca? Adica daca se pune si perioada asta cat stau in asteptare. Si daca are cineva o idee, cazul meu se va solutiona dupa sau inainte devacanta judecatoreasca?
Tin sa precizez ca sunt studenta in anul 1, nu am mai avut antecedente de nici un fel. Sunt la prima abatare .
Multumesc frumos.

Aceeasi problema o am si eu, aceeasi alcolemie si toate cele. Pe mine nici in ziua de astazi nu m'au chemat nicaieri, cand ma duc la politie imi spun ca nu au venit probele de la IML si daca vreau sa vina mai repede sa ma duc sa mi le platesc. Cand am intrebat ce se intampla daca nu le platesc, mi s'a raspuns ca tre' sa astept sa fie platite de stat sau naiba sa ii pieptane.
Din octombrie nu mi'au dat dovada, raspunsuri, stau degeaba si nici pt permis nu pot sa dau. La noi ca la nimeni !!!
Sal am si eu o problema tot cu alcoolemia .. mia iesit 0.8 in echilotest si 1.2 in sange ! in fine nu e asta problema ... a fost trimis dosarul tot si azi ma intalnii cu postarita si imi zise ca ma cautat acum 1 saptamana ca am primit o amenda si din cauza ca nu am fost acasa sa intors inapoi la procuratura.

Intrebarea mea este, de unde mai ridic eu amenda ? adica trebui sa ma duc la procuratura sa o iau ? sau cum ca nu-mi dau seama.

Si eu tot de prin octombrie astept vreo veste de la politie da' degeaba. Cand m'am dus sa ma interesez de dosar, era inca la sediu, asteptau sa vina probele de sange de la IML, pt ca nu m'am dus sa le platesc, sa le plateasca ei.

si eu sunt intr`o situatie asemenatoare... ce ma intereseaza pe mine .... eu fiind dintr`un oras mai mic ... problele de sange s`au luat la spitalul orasenesc...(unde dezinfectarea s`a facut cu spirt medicinal)... totul s`a intamplat sambata seara...probele fiind trimise la iml in cursul zilei de luni...banuiesc... ma pot folosi de aceste detalii in vreun fel ?
da te poti folosi...dar poti dovedi ca dezinfectarea sa facut cu spirt?
Stimate domn Mitix, in cazul in care nu ati fost chemat pana acum in fata procurorului sau al organului de cercetare penala, acea "amenda" era, probabil, o CITATIE la Politie sau Parchet. In schimb, adevarata ta problema e nivelul alcoolemiei, nicidecum o "hartie" pe care trebuie sa ti-o dea postasul. Numai bine !

Alte discuții în legătură

Va rog daca puteti sa ma ajutati.. silvia_25 silvia_25 Buna ziua si la multi ani..am o problema..am un prieten..care in sperioada Craciunului s-a urcat la volan..baut..si l-au oprit politistii..a mers cu ei la ... (vezi toată discuția)
Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)