avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
Pt F Mihai nu am facut inchisoare inseamna ca o sa ai cazier si ca ti-a dat 8 luni cu suspendare dar daca mai fac ceva prosti de ordin penal si o sa-mi dea cu executare o sa-mi puna si cele 8 luni la pedeapsa.Avcocat mi-au bagat din oficiu am platit 6 milioane cheltuieli de judecata.Am facut si recalculare dar degeaba,acuma astept pana in iunie ca sa pot da inapoi pentru permis.La mine sa intamplat o singura data nu o sa mai fac cat traiesc toate clipele frumoase le-am pierdut timp de un an si ceva cat nu am avut permis plus de asta la anagajare este o piedica ai cazier nu te baga nimeni in seama din experienta mea.
Pentru toti cei care au patit-o trebuie sa va inarmati cu multa, multa rabdare. Si sotul meau a patit-o in urma cu 3 ani (ma ducea pe mine la spital) si abia acum s-a rezolvat cazul (ca sa zic asa) a primit 3 luni cu suspendare dupa 3 ANI.
Asa ca , imi pare rau sa va spun, dar va trebuie avocat si pana te cheama in instanta stai si astepti si numerei zilele si saptamanile pana te gaseste gaia.
Bunaziua acum ceva tima am avut o tamponare si am fost baut am avut in sange 1,25 am fost la prima audiere fara avocat si pe data de 23 am o citatie la parchet mentionez ca sunt la prima abatere intrebarea mea este daca merita sa merg cu un avocat la parchet sau numai eu singur intr-un fel mie frica sa nu gasesc vreun avocat avion care sa faca mai mult rau decat bine si nu as vrea sa o lungesc prea mult nici cu procesul
NU MAI E NOVOIE AM VORBIT CU UN AVOCAT
Ultima modificare: Luni, 19 Aprilie 2010
shumyfi, utilizator
buna seara!

am si eu o intrebare la care caut raspuns de ceva vreme... am condus si eu sub influenta alcoolului acum un an si doua luni. in sfarsit, am fost condamnat la 6 luni de inchisoare cu suspendare cu o perioada de proba de 2 ani si jumatate, toate acestea dupa castigarea primei faze la judecatorie la care bineinteles procuratura a facut apel care a fost admis. locuiesc inafara tarii de 2 ani de zile si lucrez ca manager in vanzari pe Europa de Sud Est. am nevoie de acest permis de conducere mai mult decat orice in acest moment. de aceea as dori sa intreb cand voi putea da de permis din nou???? si unde pot gasi informatii certe legate despre acest fapt?

va multumesc!
Linistit mergi cu sentinta la inmatriculari si permise auto si ei iti vor spune cand poti sa dai practic dupa 1 an de la ramanerea sentintei in vigoare deci dupa ce zice-ai u mai sus poti sa mergi sa dai linistit daca a trecut 1 an si ceva .Dute si linistit poti sa dai exista ordonanta de guvern pe 2000 sau 2002 nu stiu sigur unde zice ca dupa 1 an de la suspendarea executari pedepsei.Sau daca ai fost condamnat cu executare poti sa dai dupa 6 luni.

Alte discuții în legătură

Va rog daca puteti sa ma ajutati.. silvia_25 silvia_25 Buna ziua si la multi ani..am o problema..am un prieten..care in sperioada Craciunului s-a urcat la volan..baut..si l-au oprit politistii..a mers cu ei la ... (vezi toată discuția)
Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)