avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
Buna seara am si eu o intrebare la Dmv. In data de 11 ianuarie anul precedent am fost oprit de un echipaj de politie in urma opriri, am suflat in etilotest si mi-a iesit 0,53. Dupa trecerea a 5 luni pe data de 29 am avut procesul penal in urma procesului sa stabilit ca pedeapsa sa-mi fie 8 luni cu suspendare plus 2 ani de reabilitare.Totul e ok am avut drept la recurs nu am facut pt ca nu aveam scapare. Totul este ok pana acuma nu am mai avut abatere. Intrebarea mea este se apropie data de 11 Ianuarie cand mi sa luat dreptu de a conduce, in cazul acesta pot sa fac o cerere la politie sa pot sa dau examenul pt permis sau trebuie sa astept 1 an de cand a intrat sentinta in vigoare??
Ultima modificare: Vineri, 18 Decembrie 2009
sabau raul, utilizator
Trebuie sa astepti sa treaca anul de la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii judecatoresti dupa care vei face un curs de legislatie.dosarul cu analizele + toate celelale ca la scoala de soferi si vei sustine un examen cu politia sala si orasul(aproape toata scoala de sofer mai putin orele de condus).Bineinteles ca dosarul si cursul de legislatie il poti face mai repede daoar ca examenul nu poti sa il dai decat dupa 1 an e la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii judecatorest.Noroc.
Multumesc pt raspuns deci nici daca as face o cerere catre seful politiei rutiere nu as obtine nimika pana nu se implineste un an de la ramanerea sentintei. Asa si inca ceva pt ceilalti care sunt in cazul meu sincer v-as sfatui sa nu faceti recalculare daca aveti peste 1 la mie in sange pt ca sunt niste bani aruncati in vant eu am facut si nu sa scazut nimika in plus a ramas aceleasi valori au fost dor bani aruncanti. Insa un sfat bun de care eu nu am avut parte... sa va luati avocat cand dosaru e pe masa la procuror ajuta foarte mult apararea dosarului ca sa nu ajunga in instanta odata ajuns in insanta nu mai prea este scapare insa daca e aparat cum trebuie la procuror sunt sanse sa nu ajunga in instanta.
Pe langa sfaturile primite de la o persoana care a trecut prin asa ceva...eu as avea unul si mai bun: nu va urcati la volan si nu conduceti daca ati consumat bauturi alcoolice.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Decembrie 2009
Rodica Ciobanu, Avocat
Da asa este cel mai bun sfat pt nimic in lume nu va urcati baut la volan o sa stati foarte mult pe dreapta si plus de asta o sa aveti probleme la angajare cazierul fiind patat. Si inca ceva daca va bate gandu sa va urcati baut sa stiti ca nu o sa va scape nimeni din faptele savarsite.

Alte discuții în legătură

Va rog daca puteti sa ma ajutati.. silvia_25 silvia_25 Buna ziua si la multi ani..am o problema..am un prieten..care in sperioada Craciunului s-a urcat la volan..baut..si l-au oprit politistii..a mers cu ei la ... (vezi toată discuția)
Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)