As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Depinde de circumstantele cauzei.
Se poate ajunge si la amenda administrativa, dar numai daca asa dispune procurorul.
Daca ajungeti in instanta si aveti avocat ales puteti primi o pedeapsa cu suspendare.
Deci, nu ati executa inchisoarea intr-un penitenciar.
Restul mai vorbiti si cu avocatul dvs ca doar de aceea l-ati angajat.
Personal, nu vad sa ajute sa angajeze avocat un om care a condus baut... sigur, o consultatie juridica ar fi indicata, dar sa vina avocatul la IML, la politie... pentru ce?
Asta cu "ce sa declar" e cu doua taisuri... ati declarat ca ati dus pe cineva la spital, cine era persoana? ERa in masina? A mai fost la spital dupa? Exista dovezi: analize medicale etc.
Daca nu, sa vedeti ce "va ajuta" minciuna spre o pedeapsa mai dura...
:offtopic: Domnule Ramirez, apreciez mult parerea dv. si nu va pot cere sa nu fiti si moralist, evident... cu atat cu cat dreptul are mult de-a face si cu situatia de fapt...
Dar va rog sa ramanem la subiect si sa dam, totusi, in principal, sfaturi de natura juridica si nu altfel... Sfaturile personale sunt de ajutor, dar dat fiind natura forumului, le dam de regula in subsidiar...
Va multumesc si sper ca ati inteles demersul meu ca unul constructiv si nu de respingere a parerii dv.
Daca era vorba de infractiunea de omor sau alte infractiuni deosebit de grave sigur nu existau sanse pentru amenda administrativa.
Insa, in cazuri de acest gen, in functie de toate circumstantele cauzei se poate aplica o amenda administrativa de catre procuror.
Esential este ca respectiva persoana sa nu mai comita si in viitor o astfel de fapta penala.
Cu avocat angajat ar avea sanse mult mai mari sa se ajunga la asa ceva.
Fara avocat angajat in faza de urmarire penala va primi o pedeapsa cu suspendare, iarasi cu precizarea ca, ar fi recomandabil sa aiba avocat angajat si in faza de judecata pentru ca altfel...cine stie...
nu stiu daca nu tia mai scris cineva nu am parcurs toate raspunsurile, incearca sa faci contestatie impotriva locului de recoltare a probelor de sange , nu toate spitale au autorizatie de recoltare probe, si mai ales de efectuare analize.
Daca merge in acest mod nu mai are sanse la amenda administrativa.
Este vorba de exercitarea unui drept dar daca da gres poate ajunge si la inchisoare cu executare.
Este ca si cum ar pleda nevinovat si va fi gasit vinovat.
Isi asuma riscuri.
Userul este cel mai in masura sa isi aleaga calea de urmat...
Permis de conducere
0prisH
Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)