avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
Alcoolemia de 1,85... slabe sanse de amenda administrativa! Nici nu exista asta in caz ca se constata falta penala, amenda administrativa se da numai daca fapta nu e de natura penala. La 1,85, sansele nu exista, practic!

IN realitate mai bine platiti o consultatie la care afpati mai multe decat la politie si decideti daca are rost sau nu sa fiti reprezentat.
In rest, obisnuiti-va fara masina ca sa nu cadeti in tentatia de a conduce fara carnet! Alta belea apoi!

Drumuri la politie sa ajunga dosarul in instanta mai repede etc.
Dosarele se instrumenteaza greu nu ca asa vor politistii, dar pentru ca sunt destul de multe raportat la nr. de lucratori... Oricum, rau n-are de ce sa fie ca dureaza mult...
Am baut si m`am urcat la volan sa fac o gluma prietenilor mei desi aveam sofer am plecat cu masina baut dorind sa intorc pe undeva si sa ma dau jos dar la 200m mai in faza m-a oprit politia. Mi s-au luat pus fiola si mi`a esit 0.71 in aerul expirat. Am fost la spital si mi s-au recoltat probe si mi-au dat o citatie prin care sa ma prezint la politie. Ce pot face?
Sa dati curs citatiei.
Ar fi bine sa aveti si un avocat cu dvs.
Poate ca ati scapa cu o amenda administrativa...daca va crede cine trebuie.
buna ziua,
ca si toti cei de aici , am facut-o si eu lata , am fost cu prieteni intr-un club si la plecare am fost tras pe dreapta pentru un control de rutina. dupa 6-7pahara de whisky baute in intervalul 11-03.30 dimineata mi-a iesit o alcolemie de 0,44in aerul expirat. precizez ca testul a fost facut la ora 4.30 . am fost la iml , mi s-au recoltat probe de sange prima la 6.30 si a doua la 7.30. bineinteles ca tot romanul am stat numai in telefoane si mi s-a recomandat sa declar ca am consumat bauturi alcoolice cu o zi inainte in jurul orei 11-17.00 (vin si sampanie) dupa care nu am dormit si nu am mancat fiind nevoit ca la 10-11 ore sa ma urc la volan pentru a duce pe cineva la spital . am consumat f multa apa in club. intotdeauna cand beau , consum apa sa-mi hidratez corpul sa scap de mahmureala si durerile de cap de a 2-a zi. precizez ca am baut 4 sticle de apa 0.5l si am fost la wc f des , de cel putin 6-7 ori pana mi s-au prelevat probe de sange , nu stiu ce importanta are. ce sanse am sa-mi iasa o alcolemie de sub 0.80 si cat de mult ma avantajeaza sau nu , faptul ca in declaratia mea consumasem alcool cu 12 ore inainte. eram foarte coerent , nu am avut probleme la testele medicilor.
Va multumesc!
Andrei_r2009 a scris:

buna ziua,
ca si toti cei de aici , am facut-o si eu lata , am fost cu prieteni intr-un club si la plecare am fost tras pe dreapta pentru un control de rutina. dupa 6-7pahara de whisky baute in intervalul 11-03.30 dimineata mi-a iesit o alcolemie de 0,44in aerul expirat. precizez ca testul a fost facut la ora 4.30 . am fost la iml , mi s-au recoltat probe de sange prima la 6.30 si a doua la 7.30. bineinteles ca tot romanul am stat numai in telefoane si mi s-a recomandat sa declar ca am consumat bauturi alcoolice cu o zi inainte in jurul orei 11-17.00 (vin si sampanie) dupa care nu am dormit si nu am mancat fiind nevoit ca la 10-11 ore sa ma urc la volan pentru a duce pe cineva la spital . am consumat f multa apa in club. intotdeauna cand beau , consum apa sa-mi hidratez corpul sa scap de mahmureala si durerile de cap de a 2-a zi. precizez ca am baut 4 sticle de apa 0.5l si am fost la wc f des , de cel putin 6-7 ori pana mi s-au prelevat probe de sange , nu stiu ce importanta are. ce sanse am sa-mi iasa o alcolemie de sub 0.80 si cat de mult ma avantajeaza sau nu , faptul ca in declaratia mea consumasem alcool cu 12 ore inainte. eram foarte coerent , nu am avut probleme la testele medicilor.
Va multumesc!

Nu cred ca cineva de aici v-ar putea da un raspuns concret...daca iese peste 0.80 sau nu...
Cel mai bine asteptati rezultatul si in caz de rezultat, sa va angajati avocat(ar fi indicat).Puteti cere si o recalculare a alcoolemiei.
Si mare atentie de alta data...."intotdeauna " cand consumati alcool ar fi indicat sa nu mai conduceti....ar fi putut fi mult mai rau si pentru dumneavoastra, si pentru cei din jur(chiar si pentru cei de la care cereti acum sfaturi!!).

Si o alta chestiune....

Nu stiu cum de toti ("nu toti de aici") care "o comit"(asa cum declara) gasesc cu usurinta acest forum dupa si nu inainte de a "o comite" . Banuiesc ca daca s-ar uita un pic pe aici si ar vedea care sunt urmarile nu s-ar mai urca beti la volan....sau cine stie...din cate vad nu invatam nimic(trist)....:(
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Octombrie 2009
Av. Marian Bîrlădeanu, Avocat

Alte discuții în legătură

Va rog daca puteti sa ma ajutati.. silvia_25 silvia_25 Buna ziua si la multi ani..am o problema..am un prieten..care in sperioada Craciunului s-a urcat la volan..baut..si l-au oprit politistii..a mers cu ei la ... (vezi toată discuția)
Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)