avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
salutare...din pacate pentru mine ca si pentru cei care se afla in aceeasi situatie am fost prins baut la volan....asta e....am comis-o ....acum suport consecintele....cand am suflat in etilotest aveam o alcoolemie de 0,67....apoi am fost dus spital unde mi s-a luat sange....prima oara mi-a iesit 0,9 iar la interval de o ora mi-a iesit 1...idee e ca pe mine politia m-a prins la 02:30 iar prima proba mi s-a recoltat la ora 03:44 cand mi-a iesit 0,9 iar a doua la 04:44 cand mi-a iesit 1....as avea vreo sansa sa imi iasa alcoolemia sub 0,8 sau 0,8 la ora 02:30 ca sa ies din aria penala....deja am cerut recalcularea alcoolemiei si acum astept ....am specificat si ce am baut...am consumat 7 beri ....in intervalul 18:30-20:00 am consumat 3 beri...apoi la ora am mai consumat o bere de 330 ml iar in intervalul 00:0-02:00 alte 3 beri.....daca poate cineva sa imi spuna ce sanse am....nu am mancat nimic in intervalul in care am baut, am o inaltime de 1,90 si am 82 kg...am inteles ca conteaza si aspectele astea la recalcularea alcoolemiei...va multumesc
Buna ziua,
am mare nevoie de ajutorul dvs. Am mai postat si acum cateva luni referitor la cazul unui prieten care a provocat un accident in ianuarie 2009, avand in sange 2 la mie; mentionez ca nu au existat victime. Problema mai grava este ca era in perioada de reabilitare el fiind prins in trafic in 2006 cu o alcolemie ce i-a adus dosar penal.
Astazi a fost citat la judecatorie, unde dna judecator i-a dat un nou termen pt 29 oct. Ce nu am inteles este: a spus ca se va discuta despre schimbarea incadrarii juridice pt ca este recidivist, si s-a mai pus problema retinerii pe care nu am inteles-o; i s-a mai cerut si un martor. Avocatul din pacate am realizat ca nu este unul tocmai bun. Ce ne sfatuiti? Partea cu schimbarea incadrarii e grava nu? Lamuriti-ma va rog. Cat de mari sunt sansele sa ii dea cu executare?
Miron Daniel a scris:
Nu se poate contesta calibrarea aparatului etilotest?

Solicitati certificatele aparatului etilotest... Buletinul metrologic, omologarea. Daca sunt ok, nu prera aveti ce contesta.
Buna tuturor,

A trecut ceva vreme de cand am deschis acest subiect si vad, ca (din pacate) sunt foarte multe cazuri asamanatoare.
Oricum, cred ca eu sunt ultimul care ar avea dreptul de a spune " :foottap: ".

Dar, sa trec la subiect.
Au trecut aproape trei ani de la data in care mi sa "pronuntat verdictul" si cu "sufletul linistiti" am mers la politie sa-mi scot cazierul (ptr a da din nou examen).
De ce spun cu "sufletul linistit" ?
Dupa ce aflasem,ca am primit un an cu suspendare am intrat putin in panica,dar domnul "avocat" m-a linistit spunandu-mi,ca dupa trecerea anului va fi totul ok (adica cazier curat si drept de a da examenul din nou).

Azi(02.10.2009) am primit cazierul,dar, am ramas putin socat.
Deloc nu e,cum mi-a zis domnul avocat(dar,poate n-am inteles eu bine cea ce scrie in cazier).

Va rog,explicati-mi si mie, ce inseamna ce este trecut la =>
este înscris.........în cazierul judiciar cu următoarele date:

Cazierul sub forma de poza:

[ link extern ]
(nu am fost sigur,ca il descifrez corect)

Ce ar trebui sa fac pentru a avea cazierul curat(daca se mai poate) ?

Am/vei avea posibilitatea de a da examen din nou(daca da,cand) ?

Va multumesc anticipat.

Cu respect. Pinduur
Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
Dupa data de 17.01.2010 veti fi reabilitat.
Codul penal, in art 86 precizeaza clar: " Dacă condamnatul nu a săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei în baza art. 83 şi 84, el este reabilitat de drept."
In cazul dvs termenul de incercare este de 3 ani.
Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2009
Rodica Ciobanu, Avocat

Alte discuții în legătură

Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)
Accident andreyutzu22 andreyutzu22 Am si eu o problema...am patit in octombrie un accident...o tamponare intr-un parapet....nu au fost victime...problema este ca eram sub influenta ... (vezi toată discuția)