As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
sal all,
Am comis o si eu, ma oprit politia in Bucuresti pe la 3:40 si m-au testat, rezultatul 0,64 mg/l in aerul expirat, m-au dus la IML unde mi s-au recoltat 2 probe una la 4:25 si resp la 5:25, cam cat credeti ca poate sa imi iasa, orcum am citit in mare cam toate topicurile , dar nu seamana cu cazul meu, am baut 1 bere si 150 ml de votca si am mancat niste castraveti murati ca stiu ca de la acestia creste, de la ora 11:30-3:00, imi regret fapta pt ca orcum e prima abatere si ultima dar nu vreau dosar sub nici o forma.....ce pot sa fac?
A precizez ca nu am fost nici fff cuminte la recoltarea probelor, mi sa unflat mana de la injectie m am certat cu asistenta, i am zis ca o dau in judecata ca nu stie sa recolteze nici o proba, am mers dupa la spitalul de urgenta sa mi se faca o constatare....nu am vrut sa mi dea rezultatul, a zis ca trebuie sa l solicit de la IML orcum nu am inteles asta....si mai sunt si alte erori facute de politisti, dar nu vreau sa comentez asta, am mai spus am de 5 ani permis si e prima abatere....si chiar imi regeret fapta, cum trebuie sa procedez?
Aveti si dvs. sanse ca probele biologice sa arate peste 0,80. Fiind insa prima abatere, regretandu-va fapta...puteti spera la o suspendare a executarii.
Pentru ONSorin si keep.
Neaparat aveti nevoie de avocati, pentru a fi asistati pe timpul intregului proces penal, atat in faza de urmarire penala cat si in faza judecatii. Da, la recalcularea alcoolemiei conteaza toate aspectele mentionate si de dvs. Depinde STRICT de capacitatea organismului, daca aveti rinichi super meseriasi, cantitatea de alcool din sange va fi mult mai repede procesata si in plamani va ajunge mai putin. Daca aveti tubul digestiv lenes, absortia de alcool se face mai lent, si deci in sange ajunge o cantitate mai mica, dar pe durata mai lunga de timp. Si tot asa cu fiecare parte a organismului care interactioneaza cu alcoolul. Daca pe de alta parte stai rau cu rinichii, alcoolul ramane in sange o perioada mai lunga de timp si in plamani se va aduna o cantitate mai mare de vapori de alcool, asa ca atunci cand sufli sare valoarea indicata. depinde de cat ai mancat, depinde de cat esti de odihnit/obosit, depinde de o gramada de factori.
Se vor face cercetari pentru comiterea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de cãtre o persoanã care are în sânge o îmbibatie alcoolicã ce depãseste limita legalã sau care se aflã în stare de ebrietate, prevãzutã la art. 87 alin. 1 din Ordonanþa de urgenþã a Guvernului nr. 195/2002, republicatã, cu modificãrile si completãrile ulterioare.
Se considera contraventie si se pedepseste cu amenda si pedeapsa suspendarii permisului pe o perioada de pina la 90 de zile cind concentratia de alcool in aer expirat este de pina la 0.4 mg/l caz in care conducatorul auto poate cere recoltarea de probe biologice.
Cind concentratia de alcool in aer expirat depaseste 0.4 g/l in acest caz politistul rutier este obligat sa ceara recoltarea de probe biologice.
Totusi pe parcursul urmaririi penale se pot solicita si alte probe, ori expertize.
Se poate aplica si o amenda penala, sau cu suspendare, dar numai instanta poate dispune.
Mult succes!
Ptr. On sorin : Cu siguranta va poate ajuta o expertiza pentru recalculare teoretica dar asta trebuie facuta cat mai repede o astfel de cerere de administrare probe.
Si da din ce mi ati povestit aveti sanse mari.
Permis de conducere
0prisH
Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)
Accident
andreyutzu22
Am si eu o problema...am patit in octombrie un accident...o tamponare intr-un parapet....nu au fost victime...problema este ca eram sub influenta ... (vezi toată discuția)