avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
Daca aveti o intelegere cu DICOT eu nu imi pot exprima nicio parere intrucat nu stiu daca e adevarat sau nu.
In SUA sunt posibile intelegeri conform legii.In Romania nu ar fi posibil.
Nu prea vad nicio legatura intre DICOT si un accident rutier dar poate ca dvs stiti mai bine.
Daca aveti intelegere nu prea ar mai conta legea.Asa se spune ( eu nu vreau sa comentez intrucat nu mai intereseaza acest aspect)
Buna ziua,
Am si eu cateva intrebari si as dori raspuns.acum 2 zile am fost oprit de un echipaj de politie.am avut 0,85 in aer,adica foarte mult.mi s-a luat o proba biologica,pe a 2-a am refuzat-o.unii spun ca am gresit ca am refuzat-o altii ca ma facut mai bine,in orice caz,mi-a fost teama ca la a 2-a proba sa nu iasa mai mult de cat la prima,tinand cont ca nu trecuse mult timp de cand consumasem bauturi alcoolice si pana am fost oprit.am inteles ca in sange o sa am cam 1,8-1,9.e adevarat?sunt constient ca am gresit grav si ca permisul o sa fie anulat pe foarte mult timp,dar e posibil ca din cauza alcoolemiei mari sa nu fie posibil sa primesc o pedeapsa cu suspendare?tin sa precizez ca nu am cazier,nici macar amenda contraventionala.as dori sa stiu care ar putea fi pedeapsa pe care o pot primi.exista si amenda penala pe care va trebui sa o achit?
salutare...din pacate pentru mine ca si pentru cei care se afla in aceeasi situatie am fost prins baut la volan....asta e....am comis-o ....acum suport consecintele....cand am suflat in etilotest aveam o alcoolemie de 0,67....apoi am fost dus spital unde mi s-a luat sange....prima oara mi-a iesit 0,9 iar la interval de o ora mi-a iesit 1...idee e ca pe mine politia m-a prins la 02:30 iar prima proba mi s-a recoltat la ora 03:44 cand mi-a iesit 0,9 iar a doua la 04:44 cand mi-a iesit 1....as avea vreo sansa sa imi iasa alcoolemia sub 0,8 sau 0,8 la ora 02:30 ca sa ies din aria penala....deja am cerut recalcularea alcoolemiei si acum astept ....am specificat si ce am baut...am consumat 7 beri ....in intervalul 18:30-20 am consumat 3 beri...apoi la ora am mai consumat o bere de 330 ml iar in intervalul 00:0-02:00 alte 3 beri.....daca poate cineva sa imi spuan ce sanse am....va multumesc
Sansa de a ajunge in instanta si a primi o pedeapsa cu suspendare...nu cred ca rezultatul la recalculare va poate ajuta...7 beri e mult...chiar si intr-un interval atit de mare...:)
salutare...din pacate pentru mine ca si pentru cei care se afla in aceeasi situatie am fost prins baut la volan....asta e....am comis-o ....acum suport consecintele....cand am suflat in etilotest aveam o alcoolemie de 0,67....apoi am fost dus spital unde mi s-a luat sange....prima oara mi-a iesit 0,9 iar la interval de o ora mi-a iesit 1...idee e ca pe mine politia m-a prins la 02:30 iar prima proba mi s-a recoltat la ora 03:44 cand mi-a iesit 0,9 iar a doua la 04:44 cand mi-a iesit 1....as avea vreo sansa sa imi iasa alcoolemia sub 0,8 sau 0,8 la ora 02:30 ca sa ies din aria penala....deja am cerut recalcularea alcoolemiei si acum astept ....am specificat si ce am baut...am consumat 7 beri ....in intervalul 18:30-20:00 am consumat 3 beri...apoi la ora am mai consumat o bere de 330 ml iar in intervalul 00:0-02:00 alte 3 beri.....daca poate cineva sa imi spuna ce sanse am....nu am mancat nimic in intervalul in care am baut, am o inaltime de 1,90 si am 82 kg...am inteles ca conteaza si aspectele astea la recalcularea alcoolemiei...va multumesc

Alte discuții în legătură

Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)
Accident andreyutzu22 andreyutzu22 Am si eu o problema...am patit in octombrie un accident...o tamponare intr-un parapet....nu au fost victime...problema este ca eram sub influenta ... (vezi toată discuția)