avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
In astfel de cazuri din experienta mea, li s-a aplicat o condamnare de pana intr-un an dar cu aplicarea dispozitiilor art.86 adica cu suspendare. Astfel de infractiuni sunt considerate avand un pericol social ridicat. Daca aveti noroc si parte de un judecator mai indulgent puteti obtine si o amenda penal.
Buna,
As vrea sa incep prin a multumi avocatilor care ofera sfaturi si consultanta pe acest site. Am citit tot thread-ul asta si am vazut ca majoritatea raspunsurilor sunt pertinente.
Iata vin si eu cu o problema care s-ar putea sa va intrige:)
Fapte: 14.02.2007 nu mai stiu cat am baut - mult. cert. Dimineata, in jurul orei 6 ma indreptam spre casa cu masina dar n-am apucat sa merg prea mult. Am intrat intr-un gard. A venit politia - etilometrul 0.45. Politistul a fost foarte de treaba, m-a dus la sectie (nu-i venea lui sa creada ca am baut, fiind politicos si cumva trezit de soc), m-a servit cu o cafea si ne-am pus pe declaratii. A tras de timp cat de mult a putut si am mers la spital. La analize a iesit 09 in scadere la 08 (la recalculare a iesit la fel). Gardul era al unor prieteni de familie deci nu s-a pus problema de daune sau pretentii civile.
Problema mea intiala era prezenta unei infractiuni mai vechi in cazier, inca nereabilitata. Primul sfat al avocatului a fost "trage de timp cat de mult poti". Un sfat bun:). Doi ani si jumatate m-au invatat la propriu ca nu e deloc ok sa bei si sa conduci.
Acum, in 25 august (peste cca 12 zile), in faza de recurs (la prima instanta am primit 6 luni cu suspendare, dar s-a activat cazierul), mi s-a dat de inteles ca d-na judecator nu vrea sa ma inchida, si, cumva fortata de imprejurari va da achitare in baza art 18 alin 1 lit c (cred).
Intrebarea este - mai pot spera la permis? Il primesc odata cu achitarea? Trebuie sa refac scoala? Mai am de asteptat 1 an?
Multumesc mult.
Ultima modificare: Miercuri, 12 August 2009
Bobson4u2, utilizator
Daca sunteti achitat inseamna ca nu ati comis nicio infractiune...
Daca ar fi achitat.
Dar nu cred ca se va intampla asa.
E vorba de o pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei inchisorii.
Asta nu e achitare.
Dar nici ca veti fi inchis nu inseamna.
Circumstanta pe care ma bazez este o colaborare ciudata si totusi oficiala cu Biroul Combatere Crima Organizata in cateva cazuri ale lor (fara implicare personala)... sa zicem martor cheie in cateva cazuri.
In mod normal da, m-as baza doar pe o amanare a executarii sau o suspendare conditionata, dar in in acest caz in speta vor avea nevoie de o minune la fel cum am avut si eu:)
Ce ma intereseaza este soarta permisului.

Aproape offtopic am citit undeva ca politia are dreptul sa retina un permis de conducere pentru cel mult 3 luni. Pentru a-l retine pentru o durata mai lunga au nevoie de o hotarare judecatoreasca definitiva. In cazul meu s-au scurs 30 de luni. Politia inca nu are hotararea judecatoreasca iar cele 3 luni au trecut. E cumva un "gap legislativ"? Sau exista o alta lege care o inhiba pe cea de 3 luni?
Multumesc inca o data

Alte discuții în legătură

Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)
Accident andreyutzu22 andreyutzu22 Am si eu o problema...am patit in octombrie un accident...o tamponare intr-un parapet....nu au fost victime...problema este ca eram sub influenta ... (vezi toată discuția)