avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
Asta ca probabil ati cerut contraexpertiza fara o consultare prealabila. Daca iti aduci aminte ca ai mai mancat ceva, (sau dimpotriva, ca nu ai mancat- in functir de caz) si alte "mici" elemente- rezultatul expertizei poate sa fis surprinzator :)
4 luni a durat toata treaba asta dar intr-un final am scapat cu o amenda administrativa de 1100 lei si cu permisul redobandit....pai asa a durat si la mine... o luna jumate pana m-a sunat de la politie sa ma intrebe ce vreau sa fac....dak sa cer recalcularea alcoolemiei sau nu,am cerut recalcularea....a mai durat o luna pana mi-a venit hotararea de la iml iasi(i-am zis ca am baut cu o bere mai putin ca nu am mancat nimic ca nu stiu ce dar tot degeaba....trebuie sa te sfatuiesti cu cineva sa iti zika exact ce si cum sa ziki in declaratie ...eu am zis asa dupa capul meu) iar apoi dupa vreo 2 saptamani m-a chemat la parchet iar dupa inca o luna si ceva mi-a venit o comunicare prin care am fost anuntat ca primesc o amenda administrativa si permisul inapoi....norocul meu a fost ca sunt student si nu am avut antecedente si m-a iertat tura asta.Multa bafta
ONSorin a scris:

4 luni a durat toata treaba asta dar intr-un final am scapat cu o amenda administrativa de 1100 lei si cu permisul redobandit....pai asa a durat si la mine... o luna jumate pana m-a sunat de la politie sa ma intrebe ce vreau sa fac....dak sa cer recalcularea alcoolemiei sau nu,am cerut recalcularea....a mai durat o luna pana mi-a venit hotararea de la iml iasi(i-am zis ca am baut cu o bere mai putin ca nu am mancat nimic ca nu stiu ce dar tot degeaba....trebuie sa te sfatuiesti cu cineva sa iti zika exact ce si cum sa ziki in declaratie ...eu am zis asa dupa capul meu) iar apoi dupa vreo 2 saptamani m-a chemat la parchet iar dupa inca o luna si ceva mi-a venit o comunicare prin care am fost anuntat ca primesc o amenda administrativa si permisul inapoi....norocul meu a fost ca sunt student si nu am avut antecedente si m-a iertat tura asta.Multa bafta

mie mi-a iesit 0,62 la etilotest, analizele nu le stiu.......deci sa ma astept sa-mi apara ceva de la parchet ca e o luna si o saptamana de atunci......ce zici sa cer recalcularea si sa intreb pe cineva ce sa zic acolo sau asta doar o lungeste degeaba......tot student si fara antecedente si eu.......mersi.
o sa te sune un gabor ceva sa te anunte cand sa te prezinti la parchet....ca nu te duci singur...merge si el cu tine....nu stiu ce sa iti zik in legatura cu recalcularea....mie mi-a iesit 0,67 la etilotest....si tot asa am sperat poate imi iesa la recalculare sub 0,80....mai mult mi se pare o panarama asta cu recalcularea...ca sa o lungeasca asa si sa iti ia 520 lei....dar totusi m-am mai uitat asa pe forumuri si am vazut altii care au mai scapat....incearca sa iei si u legatura cu cineva din cadrul politiei si sa te sfatuiasca ce sa ii ziki ca ai baut ...in ce intervale orare si tot asa....ca altfel nu are rost(eu am baut 8 beri si chiar nu mancasem mai nimic in ziua aia,le-am baut intr-un interval de 6 ore)...stiu prin ce treci ca asa eram si eu....sa dea domnu sa scapi si u cu o amenda administrativa si sa ne fie invatatura de minte.Numai bine:)
mersi mult de informatii.........sper sa se rezolve........sa auzim numai de bine

REZOLVAT....1300 RON AMENDA ADMINISTRATIVA SI 3 LUNI PERMISUL SUSPENDAT....(DE FAPT L-AM LUAT LA 4 LUNI SI O ZI FARA EXAMEN CA NUMAI ATUNCI S-A REZOLVAT CU TOTUL CU DOSARUL IN CARE ERAM CERCETAT).......BAFTA TUTUROR
Ultima modificare: Vineri, 18 Iunie 2010
manelistugr, utilizator

Alte discuții în legătură

Va rog daca puteti sa ma ajutati.. silvia_25 silvia_25 Buna ziua si la multi ani..am o problema..am un prieten..care in sperioada Craciunului s-a urcat la volan..baut..si l-au oprit politistii..a mers cu ei la ... (vezi toată discuția)
Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)