avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
2007_rozi a scris:

Pe langa sfaturile primite de la o persoana care a trecut prin asa ceva...eu as avea unul si mai bun: nu va urcati la volan si nu conduceti daca ati consumat bauturi alcoolice.

Acelasi sfat preventiv il dau si eu!
Mai ales ca acum vine o perioada de sarbatori.
Nu stricati frumusetea sarbatorilor cu fapte penale si audieri la politie.
Stricati si sarbatorile celorlati membrii ai familiei dvs.
revin la problema mea. am fost depistat cu 0,44 in aer la ora 4 dimineata , prima proba de sange s-ar recoltat al 2 ore ( 6 dim ) si a 2-a proba la 7 dim. totul ok pana aici , rezultatele au venit si mi-au iesit 0,80 fix prima proba si 0,65 a 2-a proba. am crezut ca am scapat. am fost citat la politie sa mai dau o declaratie pentru recalculare, deoarece am fost testat cu etilotestul cu 2 ore inainte de a mi se recolta probe de sange, am mentinut prima declaratie doar ca , la insistentele politistului am facut o mica schimbare in declaratie , am declarac ca am consumat 2.5l de vin cu 12 ore inainte de incident(ca asa e bine sa declar sa scap, din spusele lui). ulterior am aflat ca e o prostie , initial declaratia mea a fost de 1 l de vin. in baza acestei declaratii am inteles ca se face recalcularea si ca n-o sa iasa bine deloc. ma pot duce in prezenta unui avocat sa dau o alta declaratie ? si se tine cont de acea declaratie pt recalcularea probelor de sange ? din cate am aflat , este dreptul meu sa mai dau o declaratie... va multumesc
poate sa`mi traduca si mie cineva, va rog, cam ce inseamna asta:

,,Condamna pe inculpatul XXX la 4(patru) luni de inchisoare pentru comiterea infractiunii prev. de art. 87 alin. 1 OUG 195/2002 republicata cu aplicarea art. 74 lit. a si c Cod penal si art. 76 lit. d Cod penal. Pe durata prev. de art 71 C.p. interzice inculpatului drepturile prev. de art. 64 lit. a teza a II-a si lit. b C.p.. In baza art. 81 C.p. suspenda conditionat executarea pedepsei inchisorii pe durata unui termen de incercare de 2 (doi) ani. In baza art. 71 alin. 5 Cp pe durata suspendarii pedepsei inchisorii suspenda si executarea pedepsei accesorii. In baza art. 359 alin. 1 Cpp atrage atentia inculpatului asupra dispozitiilor art. 83 C.p. privind revocarea beneficiului suspendarii conditionate in cazul comiterii unei noi infractiuni de durata termenului de incercare stabilit, termen care incepe sa curga de la data ramanerii definitive a prezentei hotarari. In baza art. 189 si 191 alin. 1 C.p.p. obliga pe inculpatul XXX la plata sumei de 400 de lei cheltuieli judiciare catre stat din care suma de 200 lei reprezentand onorariul aparatorului desemnat din oficiu va fi avansata din fondurile Ministerului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti. Cu drept de apel in termen de 10 zile de la pronuntare."

cam e e scris italic e in ceatza pentru mine. Nu inteleg art. alea... si nu am gasit nici pe net in C.p.

ce inseamna " suspenda si executarea pedepsei accesorii" ?

iar "data ramanerii definitive a prezentei" , reprezinta data in care am avut ultimul proces? Sau e data cand a venit raspunsul de la judecatorie?
Pai inseamna ca se suspenda si pedeapsa accesorie prin care s-ar fi interzis dreptul "de a fi ales în autoritatile publice sau în functii elective publice; si dreptul de a ocupa o functie implicând exercitiul autoritatii de stat;"

Daca nimeni n-a facut apel in termenul de 10 zile de la pronuntare, atunci cand expira termenu,l ramane definitiva sentinta.

Dupa trecerea a 2 ani si 4 luni ar trebui sa fiti reabilitat de drept.

A, si spune ca in cazul in care mai savarsiti o infractiune intentionata in termenul de mai sus o sa executati pedeapsa asta.
am inteles... multumesc pt ajutor...

si sa inteleg ca, dupa 2 ani si 4 luni, voi putea sa fac din nou scoala de soferi?

Alte discuții în legătură

Va rog daca puteti sa ma ajutati.. silvia_25 silvia_25 Buna ziua si la multi ani..am o problema..am un prieten..care in sperioada Craciunului s-a urcat la volan..baut..si l-au oprit politistii..a mers cu ei la ... (vezi toată discuția)
Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)