avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
Buna seara!

Am si eu o nelamurire. In data de 17 octombrie am intrat intrat intr-un scuar, eu fiind sofer, si nu s-a soldat cu victime, ci doar avarierea masinii. Masina nu era a mea, iar eu aveam o concentratie de 0.68 in aerul pur expirat, iar la analizele de sange a iesit prima data 1.29 si a doua oara 1.39. Am fost chemata sa dau declaratie pe 2 martie, si urmau sa vina si martorul plus proprietarul masinii pentru declaratii, ca sa ajunga dosarul meu in instanta. Nu am avocat, si nici nu vad rostul pentru care mi-as lua, pentru ca nu sunt acuzata decat de alcolemie, socotelile pentru avarierea masinii cu proprietarul au fost rezolvate prin notar si alte acuzatii nu mi se mai aduc. Nici nu voi cere recalcularea alcolemiei, pentru ca iar nu are nici un sens. Probabil urmeaza cu suspendare si anularea permisului. Dar executarea pedepsei intra in vigoare inainte sau dupa sentinta judecatoreasca? Adica daca se pune si perioada asta cat stau in asteptare. Si daca are cineva o idee, cazul meu se va solutiona dupa sau inainte devacanta judecatoreasca?
Tin sa precizez ca sunt studenta in anul 1, nu am mai avut antecedente de nici un fel. Sunt la prima abatare .
Multumesc frumos.
Ultima modificare: Luni, 10 Mai 2010
Raluka10, utilizator
sentinta se ia in calcul de la finalizarea procesului,si asta dureaza,eu sunt in aceeasi oala ca si tine,numai ca eu am avut 0,40 in aer iar in sange 1,30 respectiv 1.20,am cerut recalculare am platit 510 RON iar aqm politia imi cere sa aduc martori care au vazut cand am consumat alcool am vb cu "prietenii" dar nu se baga niciunu ca nu vor sa auda de procese si alte treburi...oriqm trebuie sa asteptam mult si bine...eu mi,am angajat avocat ca spun ei 40% din cazuri se fac greseli la dosar ceea ce poate duce la anularea probelor...eu m-am obisnuit cu asteptarile...asta e...Traim in Romania,nu in alta tara...
Buna ziua,
Am primit in urma unui caz similar o sentinta de 6 luni cu suspendare. Intrebarea mea este daca permisul mi-a fost anulat si dupa cat timp pot face scoala de soferi pentru redobandire.

Va multumesc
dupa ce se termina pedeapsa cu supendare trebuie sa mergi la comandantul politiei rutiere la tine acolo in audienta si sa vezi ce treaba ai u cu el...
respekt6 a scris:

am si eu o intrebare daca stie cineva.
daca in termen de 6 luni nu iti vin probele de sange de la IML,
esti scos de sub urmarirea penala?

Si eu tot de prin octombrie astept vreo veste de la politie da' degeaba. Cand m'am dus sa ma interesez de dosar, era inca la sediu, asteptau sa vina probele de sange de la IML, pt ca nu m'am dus sa le platesc, sa le plateasca ei.

Alte discuții în legătură

Va rog daca puteti sa ma ajutati.. silvia_25 silvia_25 Buna ziua si la multi ani..am o problema..am un prieten..care in sperioada Craciunului s-a urcat la volan..baut..si l-au oprit politistii..a mers cu ei la ... (vezi toată discuția)
Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)