avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
edy05edy a scris:

multumesc mult pt raspuns :D

Si eu pana la urma mi-am platit probele de sange, care au costat 160 lei, nu cum imi spusese nenea de la politie in jur de 500-600 lei. Ma duc cu chitanta la politie, agent sef X imi spune ca in maxim doua zile o sa ma sune sa-mi comunice rezultatul. Dupa 3 saptamani in care am mai fost de doua ori si nimeni nu stia nimic, in sfarsit ma suna si-mi spune ca a iesit 1,20 la prima si 1,60 la a2a. Mentioneaza ca in vreo doua saptamani o sa ma sune sa merg sa dau declaratie si daca vreau sa-mi angajez un avocat, ceea ce nu o sa fac pentru ca nu ma dau banii afara din casa.
Acum, cine stie in cat timp o sa sune si cat o sa mai dureze toata treaba asta si ce pedeapsa o sa-mi dea. Chestia este ca intre timp m-am casatorit ( da, chiar de 1 an dureaza problema) si mi-am schimbat adresa si buletinul.
toate-s trecatoare,parerea mea e sa mergi cu avocat din oficiu,oricum vei plati cheltuielile de judecata,cu avocat angajat ai ocazia s'o mierlesti mai rau,stiu cazuri in care in loc sa-l ajute mai rau a complicat,asa ca...unu din oficiu si "ori la bal ori la spital",pedeapsa cu suspendare o vei lua sigur,de scuturat de "taietei" te scutura mai putin,te condamna"putin" cu suspendare,iti da un termen de incercare in care nu trebuie sa mai calci pe bec si la 1 an de la priimirea sentintei definitive,te przinti la examen dupa ce ai facut scoala din nou,pentru redobandire,nu o vei plati integral,ai ceva ore de legislatie rutiera,ceva "pilotaj",testul final tip examen pentru ati da verde la SALA oficial,BAFTA si ceva medicamente,de preferat EXTRAVERAL =D>
PAUL exBEUTORUL a scris:

Permisul nu-ti este anulat inca,trebuie sa mergi cu sentinta judecatoreasca,definitiva si irevocabila la politia rutiera de unde apartii,ei in termen de max. 5 zile iti trimit acasa instiintarea precum ca ai avut permisul anulat,cu acea instiintare vei face si scoala de soferi pentru un nou permis....

Bun deci cei de la judecatorie nu trimit nimic nici la politie nici mie,dar ce ma sperie pe mine este hotararea de cand ramane definitiva in 10 zile de la pronuntare (procesul l-am avut in 21 ian.) adica pe la inceputul lunii februarie sau in 10 zile de la comunicarea hot?
dupa cele 10 zile intra in vigoare condamnarea cu suspendare,de la acea data trebuie sa treaca 1 an pentru a avea dreptul sa dai un nou examen pentru permis.Tu in perioada aceasta de 1 an,poti sa-ti faci dosarul pentru inscrierea la scoala de soferi,nu inainte de a primi acasa de la judecatorie,sentinta ramasa definitiva,cu aceasta mergi tu personal la politia rutiera sa-ti anuleze permisul si in max. 5 zile vei primi de la ei instiintarea precum ca ti s-a anula perm. de cond.,toate acestea le anexezi la dosarul pentru inscrierea la scoala,BAFTA si nervi tari !!!:stunned:
Ultima modificare: Marți, 10 August 2010
PAUL exBEUTORUL, utilizator
Multumesc de raspuns m-am linistit.Inseamna ca in februarie pot da examen.

Alte discuții în legătură

Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)
Accident andreyutzu22 andreyutzu22 Am si eu o problema...am patit in octombrie un accident...o tamponare intr-un parapet....nu au fost victime...problema este ca eram sub influenta ... (vezi toată discuția)