avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Obligatii asociat retras
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Obligatii asociat retras

Buna ziua, am si eu o nelamurire. In sept 2008 am facut un act aditional la notariat de retragere dintr-un SRL cu acordul fostei asociate care este si era administrator conform in actului constitutiv. La nici o luna datorita faptului ca societatea avea datorii mi-a venit de la Administratia financiara ca mi se pune sechestru pe bunuri (si normal ca au venit la mine) ptr ca ea avea inregistrat domiciliul in alta parte decat locuia. La iesirea din societatea conform intelegerii noastre eu am achitat jumatate din datorii cu foaie de varsamant pe numele meu( altfel nici nu semna acel act aditional) in contul societatii. In actul aditional nu se specifica decat ca se va redacta un act constitutiv - nu se specifica de catre cine( cedent sau cesionar). Eu am plecat din tara dar in urma sesizarii de la Administratia finaciara la momentul respectiv le-am adus la cunostinta printr-o scrisoare cu confirmare de primire ca eu m-am retras din societate si am atasat copiii ale actului aditional, foaia de varsamant si declaratia mea. Am revenit anul acesta in tara si am aflat ca ea nu a facut nici o inscriere/modificare la Registrul Comertului si datoriile care erau relativ mici in aproape 2 ani cu penalitatile de rigoare sunt mult mai mari. As dori sa stiu ce obligatii am eu fata de acea firma la care nu detin nici un act constitutiv sau act ca sa pot face eu modificare la Registrul Comertului. Intre noi nu mai exista comunicare. Va multumesc anticipat.
Multumesc ptr raspuns.
Buna ziua, am fost azi la ORC si nu au vrut sa imi inregistreze acest act aditional pentru faptul ca este din 2008 si a depasit termenul legal de 15-30 zile si ca nu il pot primi. Firma este in dizolvare..inca mai am timp sa depun actul dar mi-au spus sa iau fosta asociata sa merg iarasi cu ea la notar sa dea iarasi o declaratie prin care isi sustine hotararea luata in 2008 - aceea ca eu sa renunt si sa ii cesionez ei partile mele sociale si ca ea este de acord sa le preia. Mi se pare o imbecilitate sa revin asupra unui act facut la notariat - daca era sub semnatura privata mai intelegeam. Eu oricum nu mai pot da de ea sau oricum nu mi-ar mai semna acum ... nu mai suntem in relatii bune deloc. Au spus ca eu nu pot inregistra nici un act aditional sau mentiune fara semnatura ei si ca treb sa refac actul constitutiv inclusiv codurile CAEN dar sa fie semnatura ei pe ele.Mi se pare ca ma invart in cerc si ca am facut degeaba acel act adiotional. Eu cred ca o sa fac o adresa cu confirmare de primire catre ORC ca nu am avut cu cine ma intelege pe acolo.Le-am spus ca platesc orice amenda- sanctiune...mi s-a spus ca nu e cazul ca treb sa fac iarasi actul respectiv. O sa fac o cerere de inscriere a mentiunii conform actului acela aditional , sper sa ma ia in seama..am vb si cu cele de la birourile de primiri acte si cu seful ORC si nimic - in felul acesta macar am confirmarea din partea lor ca eu am trimis iar ei au primit. La noi chiar treb sa se rezolve totul numai in instanta???
Ultima modificare: Luni, 1 Martie 2010
ericut, utilizator
Problema este ca exista un principiu universal de drept, care spune ca, necunoasterea legii nu exonereaza de raspundere. Faptul ca ati semnat un act fara sa va asigurati ca va fi depus la Registrul Comertului, chiar daca acesta a fost incheiat in fata notarului, nu inseamna ca ati iesit din firma. Actul semnat in fata notarului, este opozabil tertilor interesati daca este semnatura dumneavoastra sau nu pe acel act. Dar, ca pentru ca acel act sa fie opozabil tertilor interesati, in sensul ca nu mai sunteti asociat in acea firma de la o anumita data, trebuie sa fie inregistrat la Registrul Comertului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune intre asociati ContSters28686 ContSters28686 Intr-un S.R.L. unul dintre asociati doreste sa cesioneze celuilalt partile lui sociale. Ce acte trebuiesc facute si unde se depun? Multumesc. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Nu am declarat punctu de lucru ailin ailin BUNA . am deschis o firma de doua luni dar nu am declarat punctu de lucru va rog ajutati-ma :sorry: vreau sa stiu ce acte i-mi trebuie sa-l declar si daca ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale srl,prin act notarial ContSters265406 ContSters265406 vreau sa cedez partiile sociale catre o terta persoana prin act notarial,intrebarea mea este daca eu raspund de ceea ce face inputernicitul.va multumesc (vezi toată discuția)