avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Garantie produs
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Garantie produs

Am achizitionat acum mai putin de 6 luni un laptop de la un magazin Altex. La mai putin de 6 luni acesta s-a defectat. Am fost la ei, si am intrebat, teoretic, ce trebuie sa fac. M-au trimis la un service. Dar stiu ca, legea 449/2003 prevede ca vanzatorul este respunzator pentru viciile produsului, si trebuie sa mi-l repare sau inlocuiasca, in functie de alegerea mea. Dar nu stiu ce trebuie sa fac practic. E suficient sa ma duc la ei cu produsul si sa cer inlocuirea ? Si ce fac daca ei refuza ? Pot cere numai inlocuirea sau repararea sau si restituirea sumei ? Si daca da, care este temeiul legal ?
Ultima modificare: Vineri, 26 Februarie 2010
dakoo, utilizator
Cel mai recent răspuns: dakoo , utilizator 12:51, 27 Februarie 2010
Multumesc foarte mult domnule Manolescu. O sa incerc in prima instanta sa rezolv problema cu cei de la Altex. O sa incerc sa ii presez si sa le spun ca apelez la ANPC, presa si forta coercitiva a statului. Si in caz ca nesimtitii nu cedeaza chiar voi apela. Pt mine a devenit o chestiune de principiu, sunt dispus sa cheltui mult mai mult numai ca sa mi se faca dreptate. Pana la urma am dat bani pe acel produs, bani munciti si deci e dreptul meu:) Multumesc inca o data si dumneavoastra si celorlati consultanti care m-au ajutat. Mi se pare demn de lauda ceea ce faceti. Sper ca odata cu progresare mea in domeniul Dreptului sa ma primiti in randurile dumneavoastra:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie laptop - inlocuire sau reparatie ? akatistu akatistu Buna ziua. Am cumparat un laptop de la firma X (distribuitor) din Bucuresti, prin curier rapid (eu locuiesc in Cluj). Am intampinat cateva probleme cu el ... (vezi toată discuția)
Legea 449/2003 IulianManolache IulianManolache Buna ziua! Am contactat telefonic în data de 14 august reprezentatii magazinului Altex, de la care am achizitionat anul trecut un laptop, in vederea ... (vezi toată discuția)
Modalitati de schimbare a unui produs Manescu_C Manescu_C Laptop Asus model K53SCSX221D cumparat in data de 24.12.2011 de la Altex, cadou pentru junior, s-a defectat de trei ori in noua luni. Ok, nu pot face nimic in ... (vezi toată discuția)