avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren ipotecat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren ipotecat

Am cumparat un teren vara trecuta. Toate bune si frumoase pana astazi cand am primit o citatie cum ca sunt data in judecata impreuna cu notarul pt ca terenul era ipotecat la brd din 2007. Mentionez ca pe CF terenul figura lipsit de sarcini, iar in cantractul de vanzare este o clauza prin care fostii proprietari declara nu exista litigii. De atunci am mai scos de cateva ori CF pt autorizatii de constructie si nu aparea numic dubios. Intrebarea mea este: ce trebuie sa fac in situatia asta si cum ma poate afecta?

Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 26 Februarie 2010
aline, utilizator
Cel mai recent răspuns: aline , utilizator 22:28, 28 Februarie 2010
Cum adica? Asta inseamna sa platesc eu datoria lui? Nu valoreaza terenul cat are asta ipoteca. In plus in contractul de vanzare-cumparare nu scrie nimic de ipoteca.
:-/
pana la urma, apare pe vreun extras ipoteca despre care vorbiti?

Ar fi ciudat ca banca sa nu fi cerut constituirea ei pentru asemenea suma, dar pe de alta parte expresia "a garanta cu bunurile prezente si viitoare" nu ma convinge. (dimpotriva, e specifica dreptului de gaj general al creditorilor chirografari / fara ipoteca).

Si apoi ... de ce s-ar mai fi scarpinat banca aiurea cu actiunea asta, daca ar fi avut o ipoteca!? (chiar aceasta actiune promovata ma face sa ma indoiesc ca banca ar fi avut ipoteca asupra acestui bun. Poate ca o fi avut asupra altora, dar urmarirea lor a fost/ar fi neindestulatoare, trecand astfel si la executarea altora neipotecate).

Ultima modificare: Duminică, 28 Februarie 2010
romascanu, moderator
ipoteca respectiva am vazut-o numai pe o copie dupa CF primita prin posta impreuna cu citatia; in original nu am vazut asa ceva. Printre hartile primite apare si denumirea de creditor chirografari.

de curiozitate, ati scos vreun extras de informare din Cf-ul imobilului.
creditor chirografar, nu este tot una cu creditor ipotecar.
Ori e strut (chirografar) ori e camila (ipotecar).

Parerea mea e sa nu pierdeti vremea asteptand sa lamurim noi pe un forum ceea ce nu poate fi lamurit decat cu hartii in fata.

Luati legatura cu un avocat din orasul dvs. / cel in care se judeca procesul.

Alte discuții în legătură

Executare silita pe un imobil al bancii hobbystyle hobbystyle Buna ziua In urma datoriei neachitate la termen(20000 euro)catre o persoana fizica,tribunalul a hotarat executare silita asupra bunurilor imobile. Bun imobil ... (vezi toată discuția)
Contract de ipoteca veron24 veron24 Am fost acum doua saptamani la banca si am intrebat un director daca creditul pentru care am fost garant ipotecar a fost achitat de cel pentru care am ... (vezi toată discuția)
Executare silita apartament la un pret foarte mic zograffi zograffi buna ziua, am un credit la o banca, cu ipoteca de rang 1 si 2, cu ratele la zi. intre timp am facut un card de credit la o alta banca si nu am mai putut ... (vezi toată discuția)