avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort in strainatate

In cazul unui divort in Italia, as avea nevoie de un articol constitutional, o lege sau ceva asemanator din care sa rezulte ca, in ciuda faptului ca sotii sunt de cetatenie romana, ei pot divorta tinand cont de legea italiana, dat fiind ca sunt amandoi residenti in Italia.
Va multumesc anticipat..
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:18, 27 Februarie 2010
apropo dacă v-ați căsătorit in străinătate, să vă înregistrați actul de căsătorie și la oficiul consular sau diplomatic din zonă , care va întocmi versiunea în lb rom pe care dacă veți divorța în Rom o depuneți la avocat împreună cu actele de divort .
Așa veți divorța cel mai simplu și mai ieftin posibil
baftă
:offtopic: Interventie moderator
@ oros cristina
Nu ne dorim sa postati mai multe mesaje consecutive in aceeasi discutie. Daca aveti mai multe lucruri de spus, puteti folosi functia de editare a mesajului anterior.

Incalcarea Regulamentului de postare se sanctioneaza in prima faza cu avertisment, care va fi public si se va posta de catre administrator / moderator in sectiunea de anunturi oficiale a forumului. Abaterile repetate pot duce la inchiderea contului (banare), temporara sau definitiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort gabriela suardi gabriela suardi M-am casatorit in Bucuresti cu un cetatean italian. Casatoria a fost inregistrata in Italia. Acum dupa 5 ani in care am locuit mereu in Italia , din pacate ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord victoria58 victoria58 Fiica mea este casatorita cu un italian si traieste in Italia .Casatoria s-a facut acolo,dar ar dorii divortul aici,ca sa se termine mai repede. Ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Divort cu element de extraneitate cornelius26 cornelius26 Casatorie incheiata intre o romanca si un cetatean tanzanian in statul Bahrain.. casatoria a fost transcrisa si in Romania... sotia si-a pastrat domiciliul ... (vezi toată discuția)