avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort neimpartasit
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort neimpartasit

daca sotul meu a intentat procesul de divort din motivul ca l-am neglijat in ultima perioada ca nu mai sint aceiasi persoana care ma cunoscut etc, iar eu refuz divortul ce se va intimpla la infatisarile in instanta. specific ca avem un copil in virsta de 1an si 3luni impreuna care a ramas cu mine deoarece tatal lui a parasit deja domiciliul
Cel mai recent răspuns: ivanflorentina50 , utilizator 21:04, 1 Martie 2010
va multumesc pentru raspuns dar va rog sa-mi explicati ce inseamna "citatie sub pedeapsa nulitatii"
interventie moderator

@ ivanflorentina 50, va rog frumos sa nu mai deschideti noi topicuri. Deja ati deschis trei, lucru ce contravine regulamentului. Unul a fost sters, insa cele doua care au primit mai multe raspunsuri raman, scrieti in continuarea lor. Va multumesc .
ivanflorentina50 a scris:

va multumesc pentru raspuns dar va rog sa-mi explicati ce inseamna "citatie sub pedeapsa nulitatii"

Daca nu sunt respectate conditiile impuse,procedura de citare se considera nelegal indeplinita.
Infatisarea partii in instanta,personal sau prin mandatar acopera orice viciu de procedura.Partea are dreptul insa de a cere amanarea,daca nu i s-a inmanat citatia in termen.
i-mi cer mii de scz dar nu ma prea pricep
Daca el a depus cererea pentru desfacerea casatoriei veti primi citatie... Grefierul poate face dovada ca ”procedura privind citarea partilor a fost indeplinita” – adica nu prea puteti spune ca nu primiti citatia, daca o veti primi...

In functie de cate cauze sunt termenul pentru prima infatisare poate fi de 30 de zile, dar si mai multe (sau mai putine).

Daca deja a parasit domiciliul se poate spune ca e foarte hotarat sa divorteze – dar oamenii isi mai schimba ideea.

Cand veti primi citatie trebuie sa depuneti o ”intampinare” – in care veti contrazice motivele / argumentele lui...
Se va discuta in instanta, eventual, (si) despre partaj, daca nu va intelegeti si / sau daca alegeti si partajul in aceesi cerere... Si, evident, se va discuta la cine va locui copilul si cine plateste pensia, cand poate vizita copilul cel care nu il are (sau nu il vrea) in incredintare...

E ceva mai dificil sa falsifice fotografii... Cat despre un alt barbat care ar fi intretinut cu dv ”relatii”... acela ar trebui sa declare in fatza instantei anumite amanunte intime... Poate va risca sa minta, in functie de ceea ce-i povesteste sotul... Dar nu cred sa se ajunga acolo.

Cum am mai scris si in celalalt topic: daca vrea sa divorteze nu prea il puteti opri...
Chiar daca va fi respinsa actiunea – desi ma indoiesc – el ar putea foarte bine sa stea la parinti, sau cu chirie sau impreuna cu o noua iubita... dar nu la domiciliul comun. Ar putea sa nu-l intereseze nici de copil (chiar: il intereseaza binele copilului? ) si atunci ar trebui sa intretineti copilul numai din banii dv... pt ca ”pensie alimentara”...
In fine... Daca locuiti (gospodariti separat) timp de doi ani, de exemplu – in caz ca aceasta actiune va fi respinsa aceea (daca o va introduce - si o va face, daca nu se razgandeste intre timp) va fi admisa pe motivul ”despartirii in fapt”.

Alte discuții în legătură

Adeverinta de la asociatia de locatari penru divort vali_constantin80 vali_constantin80 Buna ziua! Am urmatoarea situatie: Ma aflu in divort cu sotia.Amandoi am locuit in apartamentul parintilor mei, avand amandoi acelasi domiciliu in actele de ... (vezi toată discuția)
Sfaturi de divort puffy_25 puffy_25 Buna ziua,sunt casatorita de 8 ani dar de 2 ani am parasit caminul conjugal de un an incerc sa divortez prima oara am incercat fara avocat am depus actele ... (vezi toată discuția)
Divort cu prezenta doar a unei parti lincoln lincoln Buna ziua , Sunt casatorit de 5 ani si doresc sa divortez .Viitoare fosta sotie nu mai locuieste cu mine de 1 an ,nu stiu de ea unde locuieste ,insa la tel ... (vezi toată discuția)