avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care este ordinea la succesiune (mostenire)?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care este ordinea la succesiune (mostenire)?

Încurcate sunt căile Dreptului Civil! Eu nu le-am putut desluşi! Cred că ar fi cazul să se scoată un nou Cod Civil în care să se schimbe măcar termenii ăia învechiţi şi limbajul de secolul XIX.
Dacă ştiţi, vă rog să enumeraţi care este ordinea rudelor la o moştenire (adică: în primul rând are dreptul xxx; dacă nu există xxx are dreptul yyy, dacă nu e nici yyy atunci are dreptul zzz ş.a.m.d.)
Cel mai recent răspuns: letbejustice , utilizator 15:09, 5 Decembrie 2006
daca era asa de simplu, doar sa deschizi o carte, ma gandesc, asa, in sinea mea, ca profesiile noastre ar fi disparut de mult....poate nici nu s-ar fi nascut....asa, in sinea mea....
nu poti sfatui oamenii care poposesc aci, pe site, sa caute singuri solutiile pt problemele lor, incerci sa le dai sfaturi dupa putinta si pregatire...

Intrebarea mi se pare cat se poate de stupida, poate veni de la un om de pe strada dar nu de la cineva care ar putea avea pretentii ca studiaza, sau ca a studiat in ultimii 20 de ani stiinte juridice.

Băi OPREA, păi eu sunt un om de pe stradă, de-aia am întrebat! Unde ai văzut tu că am scris că aş studia dreptul de 20 de ani? Am spus doar că m-am uitat în Codul Civil şi nu le-am dat de cap. ªi ce dracu ai mai postat tâmpenia ta de răspuns de 3 ori?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

grupe de mostenitori negut negut Cite grupe sunt de mostenitori si in ce ordine vin la mostenire aceste grupe? multumesc de lamuriri (vezi toată discuția)
Mostenire ildis ildis Vărul meu a decedat și nu are urmași.Aș putea să-l mostenesc? Știu că are niște depozite bancare. (vezi toată discuția)
Mostenire- cum se imparte?? andreistan andreistan Spuneti-mi va rog cum se imparte urmatoarea mostenire: [b]Cel care a lasat mostenirea[/b](defunctul) are un [b]frate(decedat[/b] inaintea lui)care are un[b] ... (vezi toată discuția)