avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Redobandire permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Redobandire permis

Buna ziua ,pe data de 21 ianuarie 2010 am avut procesul care s-a terminat la prima infatisare,acuma de cand ramane definitiva hotararea de condamnare si cand ma pot prezenta la examen,pentru anularea permisului trebuie sa duc hotararea de condamnare la politie?
Cel mai recent răspuns: rares85 , utilizator 15:59, 23 Iunie 2010
Daca instanta s-a pronuntat pe 21 ianuarie si nimeni nu a declarat apel (nici dvs., nici parchetul), hotararea ramane definitiva prin neapelare la data de 2 februarie 2010.
OK asta am vrut sa stiu , inseamna ca examenul pentru un nou permis de conducere il pot da anul viitor dupa data de 2 februarie.Si cu anularea permisului cum ramane trebuie sa duc eu hotararea definitiva sau v-a fi trimisa de judecatorie la politie?
cu hotararea judecatoreasca definitiva duceti-va la politie si in baza unei cereri la comandant prin care aduceti la cunostinta cele petrecute se opereaza in calculator anularea permisului
Interventie moderator Va rog sa cititi si sa respectati pct. 3.3 din regulamentul de postare in Forum. Alte intrebari veti posta aici, nu in alte topicuri.
Multumesc!

Gabriela Pintea

rares85 a scris:
Buna ziua.
Au trecut mai bine de 5 luni de cand hotararea judecatoreasca a ramas definitiva,daca permisul de conducere a fost anulat nu trebuia sa primesc ceva instintare de la politie in care sa-mi spuna acest lucru si cei de la judecatorie nu trimit hotararea prin posta?

simonette a raspuns:
Nu se comunica nimic in acest sens.Pentru ce infractiune ati fost condamnat?
Anularea permsiului se dipune in situtia in care titularul permisului de conducere a fost condamnat printr- o hotararea judecatoreasca ramasa definitiva pentru o infractiune care a avut ca urmare uciderea sau vatamarea corporala a unei persoane, savarsita ca urmarea nerespectarii regulilor de circulatie sau pentru infractinuile prev de art.85, 86 al.2, art.87 al.1, 2 ,4 si 5, art.89 al.1si 2, art.90 al.1 si art.92 al.3 din Oug195/2002.
Daca va regasiti in una din situatiile de mai sus permisul dvs. a fost anulat si va veti putea prezenta la examen pentru obtinerea unui altul permis in termen de un an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.

rares85 a scris:
Am fost judecat pentru conducere in stare de ebrietate cu o alcoolemie de peste 0,8 in sange,asta inseamna ca permisul a fost anulat 100% nu?Dar eu pot sa ma inscriu la cursurile de legislatie si sa-mi pregatesc dosarul inainte de a trece anul ca sa ma inscriu la examen cat mai repede dupa trecerea perioadei de 1 an ?
Asta scrie pe saitul judecatoriei:
21/01/2010 condamna inculpatul xxx la x ani inchisoare pe care o suspenda conditionat pe o durata de x ani ce constituie termen de incercare pt.inculpat. Soluţionare
Din asta inteleg ca am primi o pedeapsa cu suspendare dar cu permisul cum ramane?Se anuleaza daca nu scrie nimic de el?
Greseala mea am uitat de acest subiect.

Doar intrebarea asta o mai am:unde trebuie sa ma interesez daca permisul mi-a fost anulat,la politia rutiera,la servici de permise sau la judecatorie?

Alte discuții în legătură

Problema redobandire permis alex2150 alex2150 buna ziua, am fost azi sa dau de permis dupa 1an de la ramanerea difenitiva a sentinetei judecatoresti, de la ghiseu unde se fac programarile imi zice ca ... (vezi toată discuția)
Anulare permis.....redobandire ionutz_jjjjj ionutz_jjjjj buna ziua! -in 22 aprilie 2009 am fost prins de politie conducand cu PERMISUL SUSPENDAT; -pe 17 decembrie 2009 am fost trimis in instanta la proces si mi-a ... (vezi toată discuția)
Permis auto suspendat cristiconstantin cristiconstantin In urma unui accident rutier soldat cu vatamare corporala grava ,dupa recoltarea unei alcoolemii de 1 la mie,si dupa o condamnare de 3 ani si 6 luni pe oug ... (vezi toată discuția)