Interventie moderator Va rog sa cititi si sa respectati pct. 3.3 din regulamentul de postare in Forum. Alte intrebari veti posta aici, nu in alte topicuri.
Multumesc!
Gabriela Pintea
rares85 a scris:
Buna ziua.
Au trecut mai bine de 5 luni de cand hotararea judecatoreasca a ramas definitiva,daca permisul de conducere a fost anulat nu trebuia sa primesc ceva instintare de la politie in care sa-mi spuna acest lucru si cei de la judecatorie nu trimit hotararea prin posta?
simonette a raspuns:
Nu se comunica nimic in acest sens.Pentru ce infractiune ati fost condamnat?
Anularea permsiului se dipune in situtia in care titularul permisului de conducere a fost condamnat printr- o hotararea judecatoreasca ramasa definitiva pentru o infractiune care a avut ca urmare uciderea sau vatamarea corporala a unei persoane, savarsita ca urmarea nerespectarii regulilor de circulatie sau pentru infractinuile prev de art.85, 86 al.2, art.87 al.1, 2 ,4 si 5, art.89 al.1si 2, art.90 al.1 si art.92 al.3 din Oug195/2002.
Daca va regasiti in una din situatiile de mai sus permisul dvs. a fost anulat si va veti putea prezenta la examen pentru obtinerea unui altul permis in termen de un an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
rares85 a scris:
Am fost judecat pentru conducere in stare de ebrietate cu o alcoolemie de peste 0,8 in sange,asta inseamna ca permisul a fost anulat 100% nu?Dar eu pot sa ma inscriu la cursurile de legislatie si sa-mi pregatesc dosarul inainte de a trece anul ca sa ma inscriu la examen cat mai repede dupa trecerea perioadei de 1 an ?
Asta scrie pe saitul judecatoriei:
21/01/2010 condamna inculpatul xxx la x ani inchisoare pe care o suspenda conditionat pe o durata de x ani ce constituie termen de incercare pt.inculpat. Soluţionare
Din asta inteleg ca am primi o pedeapsa cu suspendare dar cu permisul cum ramane?Se anuleaza daca nu scrie nimic de el?