Buna ziua ,pe data de 21 ianuarie 2010 am avut procesul care s-a terminat la prima infatisare,acuma de cand ramane definitiva hotararea de condamnare si cand ma pot prezenta la examen,pentru anularea permisului trebuie sa duc hotararea de condamnare la politie?
In termen de un an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare, veti avea posibilitatea , prin sustinerea unui nou examen , de a conduce din nou pe drumurile public.(in temeiul art.64 , permisul v-a fost anulat).
Nu este obligatorie parcurgerea orelor de conducere , insa trebuie sa participati la cursurile de legislatie rutiera.
Nu are nicio relevanta daca exista mentiuni in cazierul judiciar.
Adresati-va , intai , Politie rutiere.
Multumesc pentru raspuns,doar ca am gasit acest articol:
Art. 247. - (1) Persoana al carei permis de conducere a fost anulat va fi încunostintata în scris despre masura luata, în termen de cel mult 5 zile de la luarea hotarârii.
Eu nu am primit nimic in legatura cu permisul si nu stiu ce trebuie sa fac sa merg la politia rutiera sa intreb acolo sau trebuie sa le duc hotarare judecatoreasca dupa care imi anuleaza permisul?Probabil judecatoria nu trimite aceasta hotarare politiei.