avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cum pot contesta o amenda contraventionala?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cum pot contesta o amenda contraventionala?

In urma unei reclamatii, am avut control de la OPC....
Au fost gasite marfuri alimentare la comercializare, expirate, in valoare de 104,90 lei...incalcandu-se art 5 alin 1 din OG 21/1992 (12)...si se santioneaza conform art. 50 alin 1 lit C din OG 21/1992 (12).
Conform OG/2001 in 48 de ore se va achita jumatate din minimul amenzii, adica suma de 1000 lei.

Cum se poate contesta acest proces-verbal?

Multumesc!
vio_rogojan a scris:

ynocentta a scris:

Eventuala contestare a PV ,va poate aduce inclusiv plata consemnata plus cheltuieli judiciare

Plangerile contraventionale precum si alte cereri incidente sunt scutite de taxa de timbru judiciar si se solutioneaza cu precadere ;) .

Edit :

Baza legala : OG nr 2/2001 - art 35 , art 36 !

Cheltuieli judiciare se refera la posibile cheltuieli soliciate de partea intimata
@ynocentta

Cheltuielile judiciare nu pot fi solicitate de absolut nimeni in cadrul unui litigiu civil.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Ultima modificare: Duminică, 7 Martie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Gabriela Pintea a scris:

@ynocentta

Cheltuielile judiciare nu pot fi solicitate de absolut nimeni in cadrul unui litigiu civil.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

Deci ,intr-un litigiu civil- ex actiune revocatorie (pauliana),cheltuieli facute cu avocatul nu pot fi solicitate de absolut nimeni ,sau cheltuieli facute cu publicarea termenului de judecata in cotidian de larga circulatie
@ynocentta

Cauzele avand ca obiect plangeri contraventionale sunt cauze civile.
In cauzele civile avem cheltuieli de judecata (vedeti art. 274 si urm. Cod procedura civila).
In cauzele penale discutam despre cheltuieli judiciare (vedeti art. 189 si urm. Cod procedura penala).

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
@ynocentta

probabil va referiti la cheltuieli de judecata. La faptul ca are sansele cele mai mari sa piarda contestatia si sa plateasca aceste cheltuieli de judecata ( ex. onorariul avocatului partii adverse)

Alte discuții în legătură

Necomunicarea procesului verbal de contravenþie, plângere contravenþionalã AlexDobre AlexDobre Buna ziua, In primul rand, trebuie sa mentionez faptul ca nu am nici un fel de experienta in domeniul juridic, deci am nevoie de cat mai multe ... (vezi toată discuția)
Vreau sa contest un proces verbal amenda bbt bbt Am o firma de transport si soferul camionului a fost oprit de un echipaj al politiei rutiere si i s-au verificat diagramele. La una din diagrame timpul de ... (vezi toată discuția)
Care este perioada de complectare a unui proces verbal ? GaleaCristian GaleaCristian Am primit o amenda , aceasta era complectata prima oara in data de 08.08.08 si fapta sa intamplat in 08.08.2009 mai exact dupa un an de zile , nu 15 zile este ... (vezi toată discuția)