avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cum pot contesta o amenda contraventionala?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cum pot contesta o amenda contraventionala?

In urma unei reclamatii, am avut control de la OPC....
Au fost gasite marfuri alimentare la comercializare, expirate, in valoare de 104,90 lei...incalcandu-se art 5 alin 1 din OG 21/1992 (12)...si se santioneaza conform art. 50 alin 1 lit C din OG 21/1992 (12).
Conform OG/2001 in 48 de ore se va achita jumatate din minimul amenzii, adica suma de 1000 lei.

Cum se poate contesta acest proces-verbal?

Multumesc!
Gabriela Pintea a scris:

@ynocentta

Cheltuielile judiciare nu pot fi solicitate de absolut nimeni in cadrul unui litigiu civil.
Consilier juridic,
Gabriela Pintea

Respect opinia dvs

Nu am facut referire la plangeri contraventionale ,dupa cum a-ti precizat in mesaj,ci strict la litigiu civil,conform prim mesaj,recte actiunea mentionata
ynocentta a scris:

Gabriela Pintea a scris:

@ynocentta

Cheltuielile judiciare nu pot fi solicitate de absolut nimeni in cadrul unui litigiu civil.
Consilier juridic,
Gabriela Pintea

Respect opinia dvs

Nu am facut referire la plangeri contraventionale ,dupa cum a-ti precizat in mesaj,ci strict la litigiu civil,conform prim mesaj,recte actiunea mentionata

In litigiile in care sunt aplicabile dispozitiile Codului de Procedura Civila sunt cheltuieli de judecata.(cerute si dovedite pana la inchiderea dezbaterilor , puse , in mod obligatoriu , in discutia partilor , in vederea exercitarii rolului activ al instantei ).

In procesele penale sunt cheltuieli judiciare.(de care aminteati dumneavoastra, insa in mod eronat ).

O sa-mi permit sa va mai atrag atentia asupra unui aspect.
Ati , din fraza dumneavoastra , se scrie impreunat.(regasim si forma a-ti cand avem un verb la indifinitiv - a-ti da cu pararea , spre exemplu ).

Si acestea fiind spuse , sper ca va dati seama si dumneavoastra de acuratetea informatiilor pe care le transmiteti catre useri si de ce va sunt sterse, constant, opiniile vehemente cu care veniti aici.

Ultima modificare: Luni, 8 Martie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Necomunicarea procesului verbal de contravenþie, plângere contravenþionalã AlexDobre AlexDobre Buna ziua, In primul rand, trebuie sa mentionez faptul ca nu am nici un fel de experienta in domeniul juridic, deci am nevoie de cat mai multe ... (vezi toată discuția)
Vreau sa contest un proces verbal amenda bbt bbt Am o firma de transport si soferul camionului a fost oprit de un echipaj al politiei rutiere si i s-au verificat diagramele. La una din diagrame timpul de ... (vezi toată discuția)
Care este perioada de complectare a unui proces verbal ? GaleaCristian GaleaCristian Am primit o amenda , aceasta era complectata prima oara in data de 08.08.08 si fapta sa intamplat in 08.08.2009 mai exact dupa un an de zile , nu 15 zile este ... (vezi toată discuția)