avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... este legal sa fii angajat la 2 firme cu program normal ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

este legal sa fii angajat la 2 firme cu program normal de munca(8 h/zi)la ambele?

si daca DA, cum ar trebui sa procedez la angajarea in cadrul celei de-a doua firme?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: vilius , utilizator 13:53, 5 Martie 2010
12 luni inainte de nastere.
Al doilea contract de munca puteti sa il faceti cu 2h/zi. Asa nu mai exista nici un dubiu si e perfect legal.
Nu este ilegal sa aveti 2 contracte individuale de munca cu 8h/zi la 2 angajatori diferiti. Puteti avea si 3, 4, atata timp cat aveti aceste contracte la angajatori diferiti legea nu interzice acest lucru ...;)
Ultima modificare: Marți, 2 Martie 2010
CLASOR CONSULT, Consilier juridic
ioana.crisan a scris:

minim cate luni trebuie sa fi contribuit inainte ca sa se poata aplica asta? ultimele 6 luni? asa am auzit...
multumesc inca o data!:):)

Nu trebuie sa cotizati , ci trebuie sa realizati venituri profesionale supuse impozitului pe venit in ultimul an, timp de 12 luni, anterior datei ansterii copilului.
din cate stiu eu nu iti primeste la ITM doua contracte cu timp normal de lucru de 8 ore. Poti lasa unul din ele pe timp partial cu salariul pe care il doresti, asta daca te tine cureaua pentru taxe. Oricum la calculul maternitatii se ia veniturile impozabile din ultimile 12 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcularea indemnizatiei co-iunie 2020.buna ziua, sunt angajata la o agentie de turism. inca din ianuarie ... Cristina9090 Cristina9090 Buna ziua, Sunt angajata la o agentie de turism. Inca din Ianuarie am avut concediul de odihna stabilit si aprobat pentru 04-09 Iunie 2020. In lunile ... (vezi toată discuția)
Cim cu 4h/zi, respectiv 2h/zi - pot beneficia de somaj? omerica omerica Buna ziua!Din iulie 2007 si pana in aprilie2010 am lucrat cu timp partial de 4h/zi salariul fiind de 600ron deoarece am studii superioare si s-a considerat ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului cameliadaj cameliadaj Buna seara.Am si eu o nelamurire in ceea ce priveste indemnizatia de crestere copil: Am fost angajata cu cim norma intreaga 3 ani jumate,pana la data de ... (vezi toată discuția)