avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie administrata dupa bunul plac si dupa interese
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie administrata dupa bunul plac si dupa interese

Incerc de aproximativ doi ani sa conving membrii asociatiei sa intram in programul guvernamental de reabilitare termica derulat prin primarie, dar nimeni din bloc nu vroia. In septembrie 2009, Adunare Generala fulger! Presedintele si administratorul prezinta o oferta de reabilitare pe cont propriu. De programul Primariei nici nu au vrut sa auda, din contra l-au denigrat din toate puterile. Desi cunosc foarte bine derularea programului (prin natura serviciului meu) nu au vrut sa ma asculte. Atunci pe loc, au convins lumea sa semneze pentru reabilitare pe cont propriu, prezentand si niste liste cu costuri aproximative, calculate in functie de suprafata exterioara a fiecarui apartament (care cata mp de perete are pe exterior). Am spus ca nu este corect si ca trebuie impartit pe cota indiviza. Nici vorba, nu au stat de vorba cu mine. S-a incheiat contractul si in cateva zile a inceput lucrarea. Trebuie sa mentionez faptul ca apartamentul meu este pe capat de bloc, 4 camere, am pereti pe trei laturi ale blocului, iar administratorul si presedintele locuiesc pe scara din mijloc tot la 4 camere, cu o suprafata ceva mai mare decat a mea, ei platind insa jumatate din suma care mi-ar fi revenit mie. Dupa mai multe discutii cu presedintele si administratorul, (a se citi cearta si insulte incasate), am depus o adresa la Primaria - serviciul Asociatii de locatari prin care solicitam un solutionarea problemei. Neprimind raspuns de la Primarie, in a 45-a zi de la Ad.Gen am contestat Hotararea in instanta. Rezultat:
1. Primaria s-a miscat mai incet, dar finalmente a declansat un control general, al carui rezultat a fost constatarea faptului ca nu se tine nici un fel de registru (ceva cu fond de rulment in creion...), repartizarea cheltuielilor nu se face, corect, nu s-a depus nici o situatie a soldurilor (activ/pasiv) vreodata, etc., etc. S-a cerut conformarea in 30 de zile
2. In instanta procedura curge, dar curge extrem de incet (prima infatisare 27 ianuarie, urmatoarea 24 martie...)
Ce a urmat: presedintele a demisionat, administratorul a demisionat. Dupa discutii administratorul s-a intors ca sa-si termine treaba nefacuta colicitata de primarie :trebuie sa intocmeasca toate registrele retroactiv, habar nu are, nu stiu cum sa scanez un model sa va atasez opera lui de arta, iar situatia soldurilor nu a reusit sa o faca (nu intelege ce inseamna activ si pasiv si neavand registre nu stie sa calculeze corect soldurile)
Pe mine m-au ales deocamdata vicepresedinte, nimeni nu vrea sa fie presedinte (maine am convocat adunarea generala pentru alegerea presedintelui pentru ca expira cele 90 de zile in care poate exista un vicepresedinte.
Lumea nu mai vrea sa continue reabilitarea (s-a facut fata blocului dinspre strada, acum ar trebui sa facem spatele), sumele au fost adunate aiurea, fara o lista de plata afisata, ar trebui sa le reampartim pe cota parte dar nimeni nu vrea (cativa cred ca m-ar linsa pentru tot tapajul pe care l-am facut). Cu blocul reabilitat pe jumatate nu stiu daca mai putem intra in programul primariei(?). Apropo, cartea constructiei nu mai exista....
Deci..... ce ma sfatuiti sa fac??????????????
Inainte de al demite ,asigurati-va temeinic daca activitatea acestuia a produs prejudicii financiare entitatii juridice
In acest caz intocmiti documentele legale,care sa va asigure ulterior posibilitatea actionarii in instanta
Referitor la completarea acordului de asociere ,se aplica aceleasi norme ca si in cazul cartii de imobil,adica se mai opereaza ,cand situatia o cere,inevitabilele mutari din bloc
Va rog sa citati textul din lege unde se specifica operarea in acordul de asociere.
Aceasta ar presupune stergeri, modificari si adaugari intr-un act care a stat la baza infiintarii asociatiei. Credeti ca este legala modificarea unui act initial?
Va rog sa fiti mai explicita pentru a lamuri acest aspect.
Ultima modificare: Joi, 4 Martie 2010
elga50, moderator
elga50 a scris:

Va rog sa citati textul din lege unde se specifica operarea in acordul de asociere.
Aceasta ar presupune stergeri, modificari si adaugari intr-un act care a stat la baza infiintarii asociatiei. Credeti ca este legala modificarea unui act initial?
Va rog sa fiti mai explicita pentru a lamuri acest aspect.

Mult stimata moderatoare ,chiar daca nu a-ti facut precizarile care va definesc
rugamintile dvs ma determina sa va precizez
Pentru indepartarea tuturor interpretarilor/suspiciunilor, va rog,nu rastalmaciti , nu inlocuiti termenii si nu puneti in sarcina altora expresii care nu le apartin.
Astfel,subsemnata am postat completarea acordului de asociere,care se realizeaza ,cand omul paraseste imobilul,sau ,se duce la cele sfinte.Concret am precizat completare ,iar dvs a-ti binevoit sa imi atribuiti termenul operare si modificarea unui act initial
Nu imi asum responsabilitatea expresiilor precizate de dvs
Mai explicit, in cazul in care X se muta la cele sfinte,iar mostenitorii dezbat succesiunea,spatiul cu destinatia de locuit ,urmeaza sa apartina aceleiasi familii,a carei componenta este diferita ,iar calitatea de proprietar este conferita altei persoane din aceiasi familie
Dupa cum se opereaza completarea cartii de imobil,respectand normele
specifice,similar se completeaza si se actualizeaza acordul de asociere,in baza documentelor justificative depuse de proprietarii spatiilor
[quot
Art 7 din L nr 230/6 iulie 2007 ,privind infiintarea,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari-Inscrierea ulterioara in asociatia de proprietari a proprietarilor care nu au fost prezenti la adunarea generala de constituire se face la cererea scrisa a acestora,fara ale formalitati
Legal,trebuie sa existe corelatie intre acordul de asociere actualizat si cartea de imobil
Apreciez ca am lamurit si acest aspect,care oricum nu constituie tema initiala,
dar,am inteles sa va satisfac setea de cunostiinte
ynocentta a scris:

Referitor la completarea acordului de asociere ,se aplica aceleasi norme ca si in cazul cartii de imobil,adica se mai opereaza ,cand situatia o cere,inevitabilele mutari din bloc

Asta ati scris. Facand similitudinea cu cartea de imobil, care intr-adevar este un document cu punere la zi, acordul de asociere nu se poate opera in sensul stergerilor si adaugarea altora noi cu ocazia vanzarii unui apartament. Pur si simplu acordul de asociere este oglinda din acel moment, al infiintarii asociatiei.

Cererile ulterioare se adauga in dosarul de infiintare, ca hartii, cererile de asociere in care se specifica datele despre contractul de vanzare-cumparare sau cererea insotita de copie dupa acest act.

In lege spune clar ca noul proprietar face o cerere, fara alte demersuri suplimentare.
ynocentta a scris:
Mult stimata moderatoare ,chiar daca nu a-ti facut precizarile care va definesc
rugamintile dvs ma determina sa va precizez
............................
Apreciez ca am lamurit si acest aspect,care oricum nu constituie tema initiala,
dar,am inteles sa va satisfac setea de cunostiinte

Acum ne-ati lamurit pe deplin mult stimata utilizatoare.
Ati raspuns la nesubiect chiar daca nu va cerut nimeni.
Ati adus precizarile care-i definesc pe altii...
Multumim frumos.
Ultima modificare: Joi, 4 Martie 2010
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divizare asociatie de proprietari alinutza81_23_11 alinutza81_23_11 Asociatia de Proprietari din care fac parte , doreste sa se divida, astfel ca o scara se va constitui in Asociatie de Proprietari separata . Am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Cum schimbam presedintele comisiei de cenzori si administratorul? cristina-ionescu cristina-ionescu Buna ziua, Blocul in care stau se confrunta cu diverse probleme si as vrea sa fac ceva in privinta aceasta pentru ca nu prea are cine. Sa incep cu ... (vezi toată discuția)
Acoperisul, parte comuna ivanvintilica ivanvintilica Buna seara. Locuiesc intr-un bloc cu 140 apartamente pe o scara cu P+4 etaje.Ocup un apartament la etajul4. Problema mea este ca izolatia de sus s-a deteriorat ... (vezi toată discuția)