Buna ziua,
Am o intrebare am fost prin in Mall impreuna cu prietena mea minora de 17 ani incercand sa fur eu o geaca . Geaca a fost baga in geanta prietenei mele .
Am fost prinsi si a fost cheamata politia . Eu am declarat ca am ajuns la cabina de proba cu produsul si am constantat ca nu am bani si m-am gandit sa il bag in geanta prietenei mele si sa ies cu el fara sa il platesc .
Am fost amprentati amundoi si fotografiati ... din cate am inteles e posibil sa primim o amenda administrativa ... cu toate ca am specificat ca prietena mea nu a stiut de ceea ce vroiam eu sa fac .. a trecuto si pe ea la furt calificat .
DIn cate am vazut acolo eram trecuti amundoi la articolul 18.1 .
Tinand cont ca este prima fapta si nu am avut probleme cu legea nici eu nici ea pan acuma, ce amenda pot primii eu si ce amenda poate primii ea ?
Sau ce putem patii in cel mai rau caz . Multumesc astept un raspuns
Am uitat sa specific produsul a fost returnat iar paguba recuperata si nici plangere nu a fost facuta de catre administratorul magazinului.
In situatia sesizarii din oficiu,urmeaza ca politia sa analizeze faptele,circumstantele in care s-au derulat evenimentele si coroborand cu antecedentele dvs penale,in raport de recuperarea prejudiciului material,urmeaza sa dispuna masura legala
Puteti continua sa incercati sa sustrageti bunuri si din alte magazine,pentru ca legea este permisiva in Romania.
Treaba cu prietena,care nu stia,sa o spuneti celor care va cred.Ati plecat de comun acord pentru a" face ceva",mai ales ca pritena a acceptat atat de usor sa ascunda obiectul infractiunii.
Probabil ca veti obtine o sanctiune administrativa a procurorului,conform art.18/1 c/pen.
Data viitoare,nu va mai exista intelegere.
Depinde de dvs,daca va mai exista o...data viitoare
Sa inteleg ca ati fost depistat in flagrant. S-a intocmit un dosar penal, se vor definitiva cercetarile si se va inainta dosarul la Parchet pentru solutionare . Numai daca procurorul, care supravegheaza UP isi insuseste propunerea politiei de scoatere de sub UP cu aplicarea art.18 indice 1 si o confirma poate dispune o sanctiunile cu caracter administrativ, care de regula este o amenda de la 10 lei la 1.000 lei.
Succes!
Dosar penal
buzila alin
am fost prins in orasul natal conducand un autoturism fara a detine permis,urma sa dau examenul peste 6 zile terminasem toate orele de conducere,politistul ... (vezi toată discuția)