avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Coruptie in politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Coruptie in politie

Intr-un dosar penal,organul de cercetare penala are voie sa lase partile sa schimbe documentatia din dosar?
In cazul asta,ce se poate face?
Organul de cercetare penala are voie sa arate acuzatului declaratiile invinuitului,cat si probele aduse de acesta?
Cel mai recent răspuns: ady_deva , utilizator 10:33, 9 Ianuarie 2013
Buna ziua !
Luati aminte la cele doua prevederi legale :

Art. 173,al.(1) c.p.p.: "Asistenta celorlalte parti :
(1) Aparatorul partii vatamate, al partii civile si al partii responsabile civilmente are dreptul sa asiste la efectuarea oricarui act de urmarire penala care implica audierea sau prezenta partii careia ii asigura apararea si poate formula cereri si depune memorii."
Art. 275, al.(1) si(3) c.p.p. "Dreptul de a face plangere
(1) Orice persoana poate face plangere impotriva masurilor si actelor de urmarire penala, daca prin acestea s-a adus o vatamare intereselor sale legitime.
(3) Plangerea se adreseaza procurorului care supravegheaza activitatea organului de cercetare penala si se depune fie direct la acesta, fie la organul de cercetare penala.
Cu stima !

Este foarte greu de obtinut aceste probe si pe acest motiv organul de cercetare penala isi face de cap.
S-a dispus o expertiza contabila si partea vatamata de 2 saptamani amana predarea actelor.Politia nu vede acest lucru?
O audienta la procuror in cat timp o obtin?
Audienta procuror..cu ce scop sa determine partea vatamata sa predea actele?
Procedura cercetarii,este legal prevazuta
Orice situatie de genu acesta trebuieste dovedita si in aceasta situatie se poate formula plangere penala.
Mergeti in audienta la procurorul care supravegheaza cazul si exprimati-va in scris,suspiciunile in legatura cu faptele la care va referiti.
Utilizatorul nu a explicat desprece acte de coruptie este vorba???
Din cele expuse nu rezulta acte de coruptie... dumneavoastra aveti posibilitatea contestarii oricarui act al organului de cercetare. Aceste contestatii se fac la procurorul care supravegheaza UP
Aveti in atentie art. 173,al.(1) c.p.p.: "Asistenta celorlalte parti :
(1) Aparatorul partii vatamate, al partii civile si al partii responsabile civilmente are dreptul sa asiste la efectuarea oricarui act de urmarire penala care implica audierea sau prezenta partii careia ii asigura apararea si poate formula cereri si depune memorii.
"
De asemenea, aveti in atentie si art. 275, al.(1) si(3) c.p.p. "Dreptul de a face plangere
(1) Orice persoana poate face plangere impotriva masurilor si actelor de urmarire penala, daca prin acestea s-a adus o vatamare intereselor sale legitime.
(3) Plangerea se adreseaza procurorului care supravegheaza activitatea organului de cercetare penala si se depune fie direct la acesta, fie la organul de cercetare penala.

Cu stima !

Alte discuții în legătură

Avocatul partii vatamate asista la cercetare? bianca231 bianca231 Buna ziua, Doresc sa stiu daca avocatul partii vatamate are dreptul sa asiste la audierile martorilor si ale acuzatilor inainte de incheierea cercetarii si ... (vezi toată discuția)
Daca aparatorul invinuitului a solicitat sa asiste la reaudierea partilor vatamate Cristian501 Cristian501 Subiect: daca aparatorul invinuitului a solicitat sa asiste la reaudierea partilor vatamate 1. Trebuie ceruta expres de aparator printr-o cerere in fata ... (vezi toată discuția)
Probleme in reprezentarea partii vatamate suparattul suparattul In art.173 CPpen. se arata:"(3) [i]Cand organul judiciar apreciaza ca din anumite motive [b]partea vatamata, partea civila sau partea responsabila civilmente ... (vezi toată discuția)