avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1133 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare contract pe motivul erorii obstacol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare contract pe motivul erorii obstacol

In vara anului 2008 am negociat cu parintii prietenei mele constructia unei case care era deja inceputa. Acestia spuneau ca aceasta casa este pt prietena mea si vazand ca nu au posibiliatea sa o termine le-am propus sa le dau 20 mii eur ca sa o finalizeze cu conditia sa am si eu o cota parte.Acestia spuneau ca ei o sa vrea sa steie si ei intr-o camera ca lor nu le trebuie ca au apart lor. Dupa ce am purces la vanzarea ap proprietate pers si le-am dat banii, au finalizat intr-o oarecare masura casa, nu cum am negociat si apoi nu mai vroiau sa faca actele. Apoi am aflat ca acel pamant era ipotecat, ca de fapt ei stateau in chirie etc. ca vroiau sa ne faca acte cu drept de uzufruct viager si intretinere si fel de fel de mizerii, am facut plangere penala pt inselaciune in care specificam acestea si ca nu am negociat asa. Dupa multe greutati am reusit sa facem un ante contract de v-cump, apoi contractul final de v-cumparare, intabulat si cu sumele exacte. Dupa ce acestia au devenit recalcitranti si violenti i-am evacuat si acestia au intentat proces de nulitate a contractului de vanzare -c, desi exista un ante contract, o procura in care unul imputerniceste pe celalalt sa finalezeze actele(era plecat din tara la acel moment), si contractul final, invocand eroarea obstacol, eror in negotio,sustinand ca ei asa au vrut sa incheie actele, cu uzufruct si ca nu au unde sta, desi li s-a prezentat la notar de fiecare data situatia si desi au avut o plangere penala pt inselaciune in care specificam ca nu am negociat nici un uzufruct si ca nu mi-a s fi vandut casa sa le fac altora casa . aU SANSE SA NE ANULEZE CONTRACTUL MIE SI PRIETENEI MELE??? Plus ca am fost obligati de banca sa giram imprumutul lor cu casa construita?
Plangerea a fost depusa anul trecut in octombrie si dupa ce am dat declaratii si am depus dovezi care sa ma disculpe, nu am mai primit nici un raspuns.Dupa cum se stie acestea merg greu, daca depun pangere pt denunt calomnios, nu intervine prescriptia? Deoarece din cate stiu eu termenul de depunere a unei plangeri prealabile este de 2 luni atunci cand se cunoaste faptuitorul ....... sau pot motiva faptul ca dosarul este pe rol si pot cere chiar conexarea acestor plangeri? Si da intr-adevar plangerea penala se bazeaza pe minciuni si le pot dovedi prin inscrisuri si prin martori. Va multumesc din suflet tuturor celor care m-ati ajutat!!
Din cele relatate rezulta ca intentia promitentilor vanzatori, ulterior vanzatori , a fost aceea de a vinde fara a avea si un alt drept.
Este foarte greu sa obtina nulitatea acelui contract de vanzare-cumparare.
Daca ati depus toate inscrisurile de care ati facut vorbire este f.bine. Sansele acestora sunt aproape de zero.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de imprumut cu garantie imobiliara Dima Mihaela Dima Mihaela La data de 06.04.2009 trebuia sa inchei un contract de imprumut cu garantie imobiliara.Obiectul imprumutului era afacerea cumparata in valoare de 80.000 euro. ... (vezi toată discuția)
M-a inselat ? si cum pot sa fac plangere penala ? MATRIXNEO MATRIXNEO Am finantat un proiect de constructii cu acte notariale ,pe un teren intabulat in cartea funciara. Insa: constructia care era in curs de edificare, a fost ... (vezi toată discuția)
Camatarie iustinafloral iustinafloral Am luat cu imprumut o suma de bani de la o persoana cu contract de vanzare-cumparare casei parintilor.. Intre timp am auzit ca persoana respectiva a mai ... (vezi toată discuția)