avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nu inteleg.............?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nu inteleg.............?

Lucrez in aceeasi unitate din 1990 cu C.M. in 1991 mi s-a redus norma la 1/2 de atunci sunt in aceeasi unitate .Timp de 2 ani consecutiv am avut cumul de functii in aceeasi unitate.LUMINATI-MA va rog ca am ajuns sa vorbesc singura:
Care este vechimea mea in unitate pentru ca in functie de asta salariatilor li se acorda un spor de stabilitate iar la vechimea in munca acel spor pentru vechime.
Chiar daca am norma partiala eu de 20 de ani merg la acelas job in fiecare zi cum ii pot sensibiliza sau cum pot sa-mi obtin aceste drepturi?
Fiecare vorbeste pe limba lui cand intreb despre acest lucru.........
Am sunat la Directia Muncii sa ma lumineze dar cred ca ei au nevoie de acest lucru pana la urma!
La serviciu personal de care apartinem,la diferite secretare care lucreaza in aceeasi bransa..........toti imi spun ca la norma partiala vechimea se calculeaza pe norma partiala inseamna ca eu trebuie sa lucrez 70 de ani sa pot iesi la 35 ani vechime?
Indrumati-ma unde sa-mi mai caut drepturile?Sau unde?
Cel mai recent răspuns: pacurariu maria , utilizator 17:07, 3 Martie 2010
Va multumesc tuturor dar ca o paranteza la ultimul raspuns postat sa stiti ca mi-ar fi convenit sa muncesc 8 ore la fel ca toata lumea nu mi se pare corect ca pt sporul de vechime sa nu se ia in calcul anii efectivi pt ca oricum la pensie noi suntem defavorizati ca vom primi defapt 1/2 din val punctului de pensie si atunci cine e defavorizatul?
Asta nu inteleg cum dupa 20 ani lucrati efectiv cu jumate de salariu te trezesti ca in loc de 20 se calculeaza 10 ani??????????
Cum ati spus tare intortocheate sunt cararile sa nu credeti ca sunt eu grea de cap#-o!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fractiuni de norma si vechimea in munca alialex alialex Mai am o intrebare: fractiunile de norma (jumatate de norma, 4ore/zi) cum se iau un calcul la stabilirea vechimei pt. pensie si la stabilirea vechimei in munca? (vezi toată discuția)
Spor vechime in munca dannuca dannuca Buna ziua! La multi ani! Va rog sa imi imi spuneti daca perioada de 2 luni in care am lucrat cu jumatate de norma (an 2007) se considera, pentru calculul ... (vezi toată discuția)
Calcul vechime in munca nicomaier nicomaier Am avut un contract de munca cu 6 ore, in timp ce eram in concediu fara plata in invatamant (2009). Durata acestui contract a fost de 6 luni. Cum mi se ... (vezi toată discuția)