avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... ridicare abuziva a masinii - admitere in parte actiune ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

ridicare abuziva a masinii - admitere in parte actiune - formulare RECURS

Buna ziua,
pe scurt, mi-a fost ridicata abuziv masina parcata regulamentar (si am demonstrat instantei acest aspect) pe o strada din sector 6, de catre celebra soc. de tractari [EDITAT]. A trebuit sa platesc taxa de 500 lei pt. eliberarea autoturismului, am studiat legea, hotararea Cons. Local si am facut plangere contraventionala la Judecatoria Sector 6. Am avut 5 capete de cerere si mi-a admis cu succes 4 dintre ele (si anume: anularea PV de contraventie - fiind gasit ca nul absolut, exonerarea de la plata amenzii in cuantum de 240 lei la bugetul local, inlaturarea punctelor de penalizare etc.), iar cel mai important capat de cerere, cel cu restituirea sumei de 500 lei, suma platita in contul soc. de tractare, instanta nu a inteles sa mi-o acorde pe motiv ca nu am solicitat in mod expres/nu am facut capat de cerere distinct cu "anularea si notei de constatare" in baza careia s-a dispus de catre reprez. politiei ridicarea autoturismului, dealtfel, fiind un act subsecvent PV de contraventie. Intentionez sa fac RECURS si rugamintea mea este daca ma puteti ajuta cu o anumita informatie: din cate am inteles, ar exista o decizie a ICCJ prin care s-a statuat ca instanta e obligata sa dispuna din oficiu si anularea actelor subsecvente daca a constatat nulitatea absoluta a actului principal (in speta, PV de contraventie) sau ceva in genul. Prin urmare, daca o luam dupa logica judec. ar fi trebuit sa fac capat de cerere distinct pt. fiecare act emis de la organele de politie in toata aceasta procedura care s-a intins pe vreo 3 zile, adica, sa solicit in mod expres: "1. nota de constatare - (precizez ca aceasta nici nu mi-a fost inmanata la eliberarea auto., asa cum prevede legea, desi am solicitat-o si am consemnat in PV inexistenta ei; am vazut-o pt. prima data ca attach la intampinarea facuta de parata [EDITAT]), asa-zisa 2. Comunicare pe care mi-a inmanat-o politistul de la, culmea, sediul firmei de tractari, comunciare in cuprinsul careia ma anunta sa ma prezint in 2 zile la sediul politiei pt. a incheia PV. Prin urmare, nu mi-am putut inchipui ca trebuie sa solicit instantei in mod expres si anularea acestor hartiute pe care, in cuprinsul plangerii contraventionale, am demonstrat ca sunt nule si am luat in discutie fiecare dintre ele etc. Va rog din suflet daca-mi puteti da si anumite indicii pt. RECURS, un model ceva, si daca cunoasteti acea decizie a ICCJ de care am mentionat mai sus.
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 9 Martie 2010
ContSters20980, utilizator
V-o pot transmite, dar nu stiu in ce masura va ajuta intrucat, mie mi-a admis doar in parte actiunea, respingandu-mi ca fiind inadmisibil capatul de cerere privind restituirea taxei de ridicare.
andrei_pap87
V-am trimis pe adresa de yahoo adresa mea de email.
Multumesc anticipat.
Vedeti si aici, gasiti inclusiv plangerea contraventionala folosita cu succes: [ link extern ] /

PS: Va rog sa nu mai mentionati nume de persoane in mesaje.
Ultima modificare: Marți, 9 Martie 2010
ContSters20980, utilizator
Multumesc frumos. Mi-ar fi de mare folos si daca mi-ati putea pune la dispozitie Sentinta civila, sau macar numarul si data ei, daca nu puteti continutul. Apreciez.
Banuiesc ca deocamdata decizia nu a fost redactata si cu atat mai putin comunicata.

Alte discuții în legătură

Plângere contravenționalã admisã în parte: soluția instanței și calea de atac Nanian21 Nanian21 Buna tuturor, recent am fost \\\\"premiat\\\\" cu o amenda de circulatie de catre un politist, hai sa ii spunem zelos, si tanar, care m-a amendat pentru ca nu ... (vezi toată discuția)
Ridicare auto- plangere contraventionala Dulcina Dulcina Am patit-o! Mi-au ridicat autovehicolul din sect 1, str Postelnicul, perpendiculara pe Bd Ion Mihalache. Masina era parcata perpendicular pe trotuar. Ceea ce ... (vezi toată discuția)
Proces verbal politie completat la alta data - posibilitate anulare intraveno intraveno Salut,am si o problema legata de PV Mie mi`a fost ridicata masina de la romana pe 24.07 in parcarea de la otv..au facut aia trecere chiar inainte cu cateva ... (vezi toată discuția)