SC am introdus somatie de plata impotriva unui SRL pe OG 5. S-a respins pe motiv ca nu e certa lichida si exigbila creanta ( nu exista acel inscris insusit... ) iar in drept judecatorul motiveaza ca o respinge pe OG 119, considerand ca intre societati comerciale OG 5 a fost abrogat implicit de OG 119. Deci este ca si cum mi-ar taia din start posibilitatea unei noi proceduri necontencioase bazate pe OG 119. De asta intreb. Pot sa o mai introduc o data, de data aceasta nu pe OG 5 ci pe OG 119?
ce aiureala de motivare din partea judecatorului.. parerea mea e sa o faceti pe dreptul comun.. nu va mai complicati atata cu procedurile astea daca inscrisul nu e insusit de debitor
Daca nu e certa, lichida si exigibila creanta, pentru ce sa mai introduceti? Care e scopul, inca o actiune respinsa de un judecator?
Mergeti pe dreptul comun...
Ma intereseaza subiectul. la mine mi-a respins 119/2007 pe motiv ca am timbrato insuficient. Pot sa mai introduc odata tot pe 119/2007 daca am si facturi si contract, sau trebuie pe 5/2001.
Merge inca una pe 119, nu s-a judecat in fond; cititi despre autoritatea de lucru judecat, nu se aplica in cazul asta.
Deci daca indepliniti conditiile, mai mergeti o data pe acelasi lucru.
Oug 119 sau og 5?
AvFM
Buna seara!
Intre parti nu s-a incheiat un contract scris pentru vanzarea unor bunuri.
Vanzatorul (societate comerciala) a transmis o oferta catre ... (vezi toată discuția)