avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... E posibil OUG 119 dupa OG 5
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

E posibil OUG 119 dupa OG 5

Intre societati comerciale este posibila promovarea OUG 119 dupa ce actiunea promovata pe OG 5 a fost respinsa?
SC am introdus somatie de plata impotriva unui SRL pe OG 5. S-a respins pe motiv ca nu e certa lichida si exigbila creanta ( nu exista acel inscris insusit... ) iar in drept judecatorul motiveaza ca o respinge pe OG 119, considerand ca intre societati comerciale OG 5 a fost abrogat implicit de OG 119. Deci este ca si cum mi-ar taia din start posibilitatea unei noi proceduri necontencioase bazate pe OG 119. De asta intreb. Pot sa o mai introduc o data, de data aceasta nu pe OG 5 ci pe OG 119?
ce aiureala de motivare din partea judecatorului.. parerea mea e sa o faceti pe dreptul comun.. nu va mai complicati atata cu procedurile astea daca inscrisul nu e insusit de debitor
Daca nu e certa, lichida si exigibila creanta, pentru ce sa mai introduceti? Care e scopul, inca o actiune respinsa de un judecator?
Mergeti pe dreptul comun...
Buna,

Ma intereseaza subiectul. la mine mi-a respins 119/2007 pe motiv ca am timbrato insuficient. Pot sa mai introduc odata tot pe 119/2007 daca am si facturi si contract, sau trebuie pe 5/2001.

Multumesc anticipat|!
Merge inca una pe 119, nu s-a judecat in fond; cititi despre autoritatea de lucru judecat, nu se aplica in cazul asta.
Deci daca indepliniti conditiile, mai mergeti o data pe acelasi lucru.

Alte discuții în legătură

Oug 119 sau og 5? AvFM AvFM Buna seara! Intre parti nu s-a incheiat un contract scris pentru vanzarea unor bunuri. Vanzatorul (societate comerciala) a transmis o oferta catre ... (vezi toată discuția)
Daca nu am contract ci doar facturi cum imi recuperez creantele? Daniela Camelia Nicolae Daniela Camelia Nicolae Pe OUG 119 sau OG 5?Mi s-a intamplat ca pe ambele sa mi se respinga motivat ca facturile nu sunt semnate de beneficiar si fiindca nu exista un contract. Ce ... (vezi toată discuția)