avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare salariu dupa munca la negru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare salariu dupa munca la negru

Am urmatoarea situatie in care va cer parerea, un student a lucrat la un call-center circa o luna, la negru,dupa care au fost incetate relatiile de munca si el a fost remunerat cu o suma mai mica decat i se cuvenea.In situatia lui mai este un coleg, si impresia mea este ca firma se foloseste de studenti cca. o luna, doua apoi ii da afara prin varii motive,pt a nu le face contracte de munca si a nu plati impozite.Cum sa ii constranga pagubitul pe angajatori sa plateasca suma restanta?
Cel mai recent răspuns: MirelaNiculai , utilizator 14:13, 31 Decembrie 2006
Multumesc pentru opinii.Speram ca notificarea va da roade:)
Daca nu, intr-adevar se poate demonstra cu martori ca a lucrat la firma respectiva chiar daca nu a fost inregistrat contract.
E subreda proba cu martori, cel mai bine ar fi daca ai avea si vreun act semnat de tine in activitatea pe care ai desfasurat-o la firma in cauza.
Se poate si numai cu proba cu martori, dar sansele de reusita sunt ceva mai reduse. Dar exista speranta intrucat in general instantele specializate pe litigii de munca sunt pro-salariat.
se poate doar daca studentul respectiv poate aduce un martor care sa spuna ca salariul promis era mai mare. altfel nu se poate. cam greu de dovedit. am patit-o si eu in tineretile mele :))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata salariilor conform statelor - nesemnate de salariati stepomuscel stepomuscel Pe o perioada de cateva luni nu au fost semnate statele de plata de catre salariati - salariile fiind primite de catre acestia . Unul dintre angajati a dat in ... (vezi toată discuția)
Judecata cu o firma canadian Myshenka Myshenka Buna ziua ! Prietena mea lucreaza la o firma de call-center ,AEROGLOBAL pe nume aici (Cost Master Comunication ),cu sediul in Toronto ,Canada.In Bucuresti ... (vezi toată discuția)
Neinregistrarea cartii de munca de catre angajator ziuliana ziuliana Buna ziua, lucrez la o firma de doi ani de zile ca secretara, iar lucrurile nu merg bine si ar trebui sa intram in somaj. Dar am aflat cu stupoare ca cine s-a ... (vezi toată discuția)