avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... IN CE CONDITII E NUL UN TITLU DE PROPRIETATE?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

IN CE CONDITII E NUL UN TITLU DE PROPRIETATE?

buna ziua!am o problema pe care sper sa o lamuresc.locuiesc undeva in jud giurgiu.titlul de proprietate al locuintei este pe numele bunicii mele.geambasu floarea.sa va explic. bunica a divortat de bunicu geambasu alexandru in 1960 dupa care a revenit la numele ei matei floarea.intre timp s-a recasatorit si a chemat-o dobrin floarea.in 1973 a murit bunicul alexandru de care era divortat.iar in 2002 a fost eliberat TP pe numele geambasu floarea.e normal? va multumesc!!!!!!!!!!
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 18:13, 5 Martie 2010
dvs nu ati urmarit raspunsul meu.. eu v-am cerut sa spuneti daca terenul a fost al bunicii ca zestre sau al bunicului sau a fost cumparat cat au fost impreuna casatoriti
inteleg ca bunicul dvs a decedat in anul 1973 iar bunica este in viata,
si are 4 copii.
iar terenul inscris in titlu de proprietate a apartinut bunicului
Parerea mea este ca la eliberareea titlului s a avut in vedere inscrierile din registrul agricol unde cap de familie era bunicul iar cum acesta a decedat inaintea bunicii de aceea apare inscrisa dansa.
daca dvs locuiti de 36 ani de ce bunica nu ar incheia un contract de vanzare cumparare dvs sau tatalui, ar fi mult mai simplu
Scuzati-ma, insa cred ca faceti un capat de tara din problema numelui bunicii pe TP si, credeti-ma, ca nu este. Daca pe bunica o chema altcumva in 1991, cand a facut cererea, decat asa cum este dansa inscrisa pe titlu, este o simpla eroare materiala care se corecteaza usor. Mergeti cu actele de stare civila ale bunicii, cu originalul TP si cu bunica la Comisia judeteana de fond funciar (prefectura) si faceti o cerere pentru modificarea erorii materiale, in baza legii 18/1991. Actele (inclusiv originalul TP) vor ramane la comisia judeteana pana la efectuarea corecturii (o face comisia judeteana, imrepuna cu OCPI, prin taierea cu pasta neagra a numelui eronat, inscrierea deasupra a numelui corect si aplicarea stampilei), urmand ca TP corectat sa-i fie inmanat bunicii, sub semnatura.
Asta-i tot.
Succes!

PS: daca chiar doriti sa vedeti in ce conditii este nul un TP, cititi prevederile art. III din legea 169/1997.
Ultima modificare: Vineri, 5 Martie 2010
Kyandra, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate geambasu adrian geambasu adrian buna ziua! locuiesc undeva in jud giurgiu de 26 de ani ,iar parintii mei de 36.titlul de proprietate este pe numele bunicii [ Geambasu floarea].intre timp sa ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate ana-cer ana-cer Buna ziua, as dori sa ma lamuriti, daca se poate, despre modul de completare al unui titlu de proprietate al socrului meu, eliberat in 2002 pe baza Legii ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate cu mostenitor omis Inta Ramona Inta Ramona Parintii bunicii mele sunt decedati. Anul acesta s-a emis titlu de proprietate in care sunt trecuti fratii bunicii mele cu exceptia ei. Ce se poate face in ... (vezi toată discuția)