Evident nu asta era intentia noastra, eu lucrez de putin timp la societatea respectiva, dar contabilul de obicei la sfarsitul anului inregistra proformele in clienti facturi de intocmit, ceea ce vad ca afecta profitul, insa noi mutand contabilitatea de la 31.12.2009 la alt contabil, nu mi s-au cerut pentru a inregistrare proformele sau clientii de facturat (situatie cu care contabilul era deja familiarizat)
Cand eu am preluat activitatea administrativa asa se lucra, factura fiscala in momentul incasarii si la sf lui decembrie nu m-am sesizat.
Problema e cum pot remedia situatia, bilantul a fost intocmit, de asemenea si declaratiile lunare. O parte din proforme au fost deja achitate si declarate in 2010, facturez restul de proforme? Adica vreau sa se vada ca nu a fost intentionat, nu sunt
bilantul e facut dar nu a fost depus inca, se mai poate face ceva cu rectificative la declaratiile fiscale sau trebuie sa astept bilantul la 30.06.2010 sa vedem care va fi rezultatul
1. rugați-vă să vină un control fiscal căt mai târziu.
2. de venit, la un moment dat vin, rugați-vă să fie blânzi, înțelegători .
3. informați administratorul societății despre sitație, și că se lasă cu amenzi serioase. cât de mari ? în funcție de ce iasă de la punctul 2.
Dl Manea v-a explicat solutia prudenta : aceea a punerii raului inainte.
Rolul principal in toata povestea asta il aveti insa dv in calitate de administrator.
In primul rand era normal ca la schimbarea contabilului sa ii puneti in vedere celui nou faptul ca dv. nu facturati decat la incasare. Este un aspect MAJOR al activitatii dv.
Pe de alta parte - in toate afirmatiile facute - nu ati clarificat aspecte importante.
Daca fostul contabil , cand trecea facturile proforme la facturi in curs de intocmit evidentia sau nu vreun venit. De asemenea, care este modalitatea prin care se confirma prestarea serviciului, respectiv realizarea venitului. In functie de momentul realizarii venitului se poate stabili daca ati intocmit corect factura de plata , sau cu intarziere.