avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechime in specialitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechime in specialitate

am o nelamurire!un contract de munca cu timp partial este constituit vechime in specialitate si inca ceva am fost incadrata la o scoala generala ca secretar II totodata aveam si studiile superioare finalizate ,postul prevedea si studii medii si superioare cu toate acestea am fost platita la studii medii dar cum ramane totusi cu vechimea in specialitatae?am inteles ca totusi s-ar lua in calcul1/2 de vechime pe acel post ca si vechime in specialitate?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:55, 8 Martie 2010
Mie mi se pare corect sa nu fie considerata vechime in specialitate juridica faptul ca o persoana cu astfel de studii a ocupat o perioada de timp functia de secretara.

Nu cred ca se poate asimila o astfel de situatie cu cea in care ati fi ocupat functia de consilier juridic sau jurisconsult ori consultant juridic .
Doamna care a initiat topicul are dreptate.
1. La data angajarii avea studii superioare, deci trebuia inacdrata intocmai pe post si la salarizare.
2. In ceea ce priveste vechimea in specialitate nu stiu ce vrea sa demonstreze.... insa daca a fost obtinuta in acelasi timp cu exercitarea functiei de secretara, nu o ajuta prea mult.

Prima eroare care trebuie reparata este trecerea imediata pe salarizare corespunzatoare studiilor superioare (chiar ar trebui sa actioneze in judecata si sa recupereze si din urma).
Nu este chiar asa ... a fost incadrata pe post de secretara cu studii medii, chiar daca are studii superioare ... prin urmare, legea conditioneaza salarizarea in sectorul privat de studiile necesare ocuparii postului respectiv.
Daca postul respectiv era prevazut ca necesita studii superoare, atunci da...

Dar find bugetara ... sunt aplicabile alte reguli.
pentru eria
dvs. ati fost incadrata secretar II cu studii medii sa inteleg? in mod normal puteati fi incadrata secretar cu studii superioare III sau II in functie de vechime. secretar I cu studii superioare poate fi doar la cateva unitati stabilite de ministerul invatamantului.
vechimea in activitatea de secretar scoala nu este considerata vechime in specialitate juridica.
Nu este prevazut nicaieri in Statutul personalului didactic (functia de secretar scoala fiind personal didactic auxiliar) ca functia de secretar scoala cu studii superioare poate fi ocupata numai de un absolvent de studii juridice. Daca ar fi existat aceasta conditie, intr-adevar atunci era altceva.

eu am studiat anexele pt personalul didactic auxiliar iar secretar II este prevazut si cu studii medii si superioare ideea este ca eu nu stiu exact pe ce m-au incadrat ei atunci(2004)deoarece nu au specificat in carnetul de munca iar in ceea ce priveste studiile necesare ocuparii postului acestea sunt studii in administratie publica sau juridice.
este destul de complicat acum deoarece este si veche speta iar acum nu stiu cei de la anfp cum vor pune problema, deoarece ei sunt cei care o sa imi calculeze vechimea in specialitate!
dar din ce am mai auzit daca o pers cu studii superioare a fost incadrata pe un post cu studii medii i se va calcula doar 1/2 din vechime ca si vechime in specialitate,dar nu stiu exact in ce sectoare se aplica sigur la curtea de conturi dar.....

Alte discuții în legătură

Angajare si vechimea in munca anterioara AxinteG AxinteG Buna seara, va rog daca ma poate ajuta cineva cu informatii: vreau sa particip la un concurs pentru ocuparea unui post contractual vacant de secretar școală ... (vezi toată discuția)
Criteriul de incadrare dupa absolvirea facultatii, avand o vechime de 15 ani in acelasi domeniu serbanclaudia serbanclaudia Am lucrat la o unitate de stat la serviciul contabilitate cu studii medii iar apoi am absolvit o facultate ASE . La data de 01 decembrie 2008 am fost ... (vezi toată discuția)
Lncadrare loc de munca biamaria biamaria Buna seara! Am lucrat ca secretara in cadrul unei universitatii particulare.Acum lucrez in invatamant-intrebarea mea ar fi daca postul de secretara de acolo ... (vezi toată discuția)