avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte munca administrator?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte munca administrator?

pana nu demult se spunea ca un srl cu doi asociati,doar unul poate fi angajat cu carte de munca,mai nou se vehiculeaza ca pot fi amandoi angajati daca........nu sunt si administratori?
Cel mai recent răspuns: sasha , utilizator 20:12, 19 Decembrie 2006
Multumesc ft mult pentru raspuns. :)
administrarea nu se face in baza unui CIM.
Nu inseamna ca nu puteti avea si CIM pe alta activitate
Cele 2 persoane sunt asociate, apoi sunt si administratori, si apoi si salariate cu functie. Eu din lege am inteles ca nu se poate si salariat si administrator.
Ei bine eu sunt si asociat si administrator si salariat la o societate profesionala de consiliere si reprezentare juridica. Care e problema??????#-o
Cititi mai atent va rog legea 31 din 1990 - privind societatile comerciale (actualizata).

1. Art. 1371 se refera la societatile pe actiuni, unde administratorii nu pot fi si salariati, sau daca sunt deja, li se suspenda de drept CIM pe perioada mandatului (art. 50 lit. i CM).

2. Art. 1961 se refera la SRL-uri si reglementeaza "eterna" problema de pana acuma cand un asociat unic nu putea fi salariat la propria lui societate. Acum poate, daca este asociat unic dar NU este administrator unic.

3. anthonia: in cazul a 2 asociati la un SRL, amandoi pot fi administratori si salariati (se putea si pana acuma).

4. 25gaby: ce tip de societate este cea despre care vb. in exemplul tau?

Alte discuții în legătură

Modificare legea 31 bluehill bluehill a aparut legea 441/2006 prin care se modifica lg. 31/1990 si lg. 26/1990 se pare ca intra in vigoare din 01.decemdrie 2006 una din modificari consta in ... (vezi toată discuția)
Demisie administrator si raspunderi insei insei buna ziua, sunt actionar si admininstrator intr-o firma care a fost constituita din 5 actionari si 3 administratori. acum unul din admini doreste sa ... (vezi toată discuția)
Contract de mandat pt.director sucursala??? giconei giconei in cazul unei societi pe actiuni cu capital integral de stat si care are 10 sucursale pentru directori de sucursale s-a hotarit ca acestora sa li se inceteze ... (vezi toată discuția)