avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte munca administrator?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte munca administrator?

pana nu demult se spunea ca un srl cu doi asociati,doar unul poate fi angajat cu carte de munca,mai nou se vehiculeaza ca pot fi amandoi angajati daca........nu sunt si administratori?
Cel mai recent răspuns: sasha , utilizator 20:12, 19 Decembrie 2006
e si foarte greu, fara republicari, atat timp cat se fac modificari dupa modificari.
Doar un program Indaco sau legis cu actualizari la ZI NE POATE AJUTA.:((
LEGE nr. 31 din 16 noiembrie 1990 (**republicată**)(*actualizată*) - privind societăţile comerciale
(actualizată pana la data de 1 decembrie 2006*) - eu de aici am citit :)
"CAP. IV - Societăţile pe acţiuni" - la acest capitol este art. 1371., pana la art 186 (inclusiv) tot despre SA e vorba.

La SRL singura varianta in care un asociat nu poate fi si salariat este cand acesta e si asociat unic si administrator unic (exact cum zicea Romy ca este el - probabil firma este mai veche putin, pe cand nu se lega nimeni de chestia asta), in rest toti asociatii pot si salariati.



administratorul unei firme daca nu e asociat unic poate fi si angajat la firma respectiva.
Pe durata îndeplinirii mandatului, administratorii nu pot încheia cu societatea un contract de muncă. În cazul în care administratorii au fost desemnaţi dintre salariaţii societăţii, contractul individual de muncă este suspendat pe perioada mandatului.
Cel mai bine, pentru a avea un raspuns mai concludent poti intreba la ITM-ul de care apartii.
Ce parere aveti? De dispozitiile art. 152 din Legea nr.31/1990 , care spune ca prevederile art. 137.1 alin3 si 153.12 se aplica si directorilor? Cu alte cuvinte si directorii vor avea CIM suspendat si vor incheia o asiguare de raspundere civila?
" ART. 152
Directorii sunt răspunzători pentru neîndeplinirea îndatoririlor lor. Prevederile art. 137^1 alin. (3), ale art. 144^1, 144^2, 144^3, 144^4, 150 şi ale art. 153^12 alin. (4) se aplica directorilor, în aceleaşi condiţii ca şi administratorilor."

Eu asa inteleg, ca directorii nu pot fi salariati, in cazul in care societatea pe actiuni este administrata prin directorat si consiliu de supraveghere.

Alte discuții în legătură

Modificare legea 31 bluehill bluehill a aparut legea 441/2006 prin care se modifica lg. 31/1990 si lg. 26/1990 se pare ca intra in vigoare din 01.decemdrie 2006 una din modificari consta in ... (vezi toată discuția)
Demisie administrator si raspunderi insei insei buna ziua, sunt actionar si admininstrator intr-o firma care a fost constituita din 5 actionari si 3 administratori. acum unul din admini doreste sa ... (vezi toată discuția)
Contract de mandat pt.director sucursala??? giconei giconei in cazul unei societi pe actiuni cu capital integral de stat si care are 10 sucursale pentru directori de sucursale s-a hotarit ca acestora sa li se inceteze ... (vezi toată discuția)