avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... va rog din suflet dati-mi un sfat..separarea lor ma ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

va rog din suflet dati-mi un sfat..separarea lor ma afectateaza p mine

Parintii mei sunt separati d aproape 2 ani...de 5 ani nu se inteleg..n-au divortat din motive financiare...eu am ramas cu tata fiind retinuta de scoala...desi nu m-am impacat bine cu el si nu a avut grija cum trebuie de mine..intradevar a fost alegerea mea sa raman cu el..credeam k voi ajunge la o intelegere sa-mi termin liceul..sunt clasa a 11a..in tot timpul cat am stat cu el..s-a purtat urat cu mine.. m-a si batut..m-a facut de ras la scoala....p mama o vizitez in weekend sau vacanta...ma inteleg destul de bine cu ea..mama a fost batuta si alungata d tata...din cauza aparitia femei...mama acum sta cu chirie....desi apartamentul e pe numele la amandoi.acum.sunt p cale sa fiu si eu alungata din casa..si nu ma lasa sa-mi iau nici un lucru care imi apartine..(haine,carti ptr scoala..)nu stiu unde sa apelez si ce sa facem....eu o sa ma mut cu mama...o sa fac naveta...dar nu e drept sa stea in apartament..si noi cu chirie..probabil k vrea sa plec..sa-si aduca amanta..ce drepturi am eu,noi..ce putem face???va rog..avem nevoie de ajutor..situatia asta mi-a afectat viata..intr-un totul...sunt daramata psihic..si fizic..ce ma fac..la cine sa apelez...dati-mi un sfat...spuneti-mi ceva..orice..pentru ca maine va trebui sa parasesc casa...
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 10:54, 5 Ianuarie 2007
Daca apartamentul este cumparat in timpul casatoriei, este bun comun al ambilor soti. Problemele ar putea fi rezolvate prin divort si partaj. De obicei ramane in locuinta cel caruia ii este incredintat spre ingrijire si copilul minor ( mai e cazul tau?). Daca nu se recurge la divort, ai putea incerca o plangere la Politie, dar nu stiu daca vei rezolva ceva.
raspunsul anterior este bun. Te poti adresa si politiei. Cu hartia de la ei mama ta are mai multe sanse in instanta. Sa obtina apartamentul. Plus alte probe. Si un avocat bun.
ai doua solutii :
1. se introduce actiune de divort si in care se solicita partajul bunurilor, incredintarea copilului, plata pensiei alimentare.
2. o plangere la politie..asa cum s-a mai scris.
Apelezi la centrul judetean pentru protectia copilului,iar de acolo e obligatoriu sa fi indrumata corect.
Daca se mai intampla ca, scuza-ma, nemernicul sa va mai bata, pe tine sau pe mama, duceti-va si scoteti-va certificate medico-legale pe care le veti utiliza in procesele penale de loviri, vatamare corporala sau - sper sa nu fie vorba de sau! Concomitent, spune-i mamei sa introduca divortul si partajul. Trebuie sa va rupeti de un asemenea "neom"!

Alte discuții în legătură

Apararea in divort eduard2006 eduard2006 Salut sunt casatorit de 3 ani avem impreuna un copil de 2 ani ea a intentat divort fara a avea motive temeinice in acest sens si-a angajat un avocat.eu nu imi ... (vezi toată discuția)
Moștenire proprietate ebogdan2014 ebogdan2014 Bună ziua. Părinții mei au dobândit în timpul căsătoriei lor un apartament. Eu mai am un frate. La un moment dat ei au divorțat, și nu au făcut ... (vezi toată discuția)
Divort cu un minor mihaela_ mihaela_ Buna ziua.Familia noastra are patru membrii:mama,tata,un baiat de 16 ani si eu de 21.Tata este un alcoolic.Am uitat vremea in care avea rolul de tata si nu de ... (vezi toată discuția)