avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... va rog din suflet dati-mi un sfat..separarea lor ma ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

va rog din suflet dati-mi un sfat..separarea lor ma afectateaza p mine

Parintii mei sunt separati d aproape 2 ani...de 5 ani nu se inteleg..n-au divortat din motive financiare...eu am ramas cu tata fiind retinuta de scoala...desi nu m-am impacat bine cu el si nu a avut grija cum trebuie de mine..intradevar a fost alegerea mea sa raman cu el..credeam k voi ajunge la o intelegere sa-mi termin liceul..sunt clasa a 11a..in tot timpul cat am stat cu el..s-a purtat urat cu mine.. m-a si batut..m-a facut de ras la scoala....p mama o vizitez in weekend sau vacanta...ma inteleg destul de bine cu ea..mama a fost batuta si alungata d tata...din cauza aparitia femei...mama acum sta cu chirie....desi apartamentul e pe numele la amandoi.acum.sunt p cale sa fiu si eu alungata din casa..si nu ma lasa sa-mi iau nici un lucru care imi apartine..(haine,carti ptr scoala..)nu stiu unde sa apelez si ce sa facem....eu o sa ma mut cu mama...o sa fac naveta...dar nu e drept sa stea in apartament..si noi cu chirie..probabil k vrea sa plec..sa-si aduca amanta..ce drepturi am eu,noi..ce putem face???va rog..avem nevoie de ajutor..situatia asta mi-a afectat viata..intr-un totul...sunt daramata psihic..si fizic..ce ma fac..la cine sa apelez...dati-mi un sfat...spuneti-mi ceva..orice..pentru ca maine va trebui sa parasesc casa...
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 10:54, 5 Ianuarie 2007
Da,da' acele imbunatatiri sunt greu de dovedit.Trebuiesc divezi clare,chitante,nu vorbe.
Romy si GabrielaA ,in general apreciez raspunsurile voastre pe diferite subiecte de aici, acum insa v-ati cam grabit sa contracarati ce am spus.Exemplul dat de mine se bazeaza pe speta reala,castigata prin prisma ideii de protectie sociala, demonstrand ca nu se poate arunca o mama cu un copil in strada, cand nu se mai inteleg,doar pt. faptul ca apartamentul este bun al sotului, dobandit inaintea casatoriei.
Revenind la proplema iulyei, unde ambii parinti sunt proprietari, eu sunt de parere ca cei dinainte, ai73 si ceilalti, au dat raspunsurile cat se poate de concret si la obiect.
Romy si GabrielaA ,in general apreciez raspunsurile voastre pe diferite subiecte de aici, acum insa v-ati cam grabit sa contracarati ce am spus.Exemplul dat de mine se bazeaza pe speta reala,castigata prin prisma ideii de protectie sociala, demonstrand ca nu se poate arunca o mama cu un copil in strada, cand nu se mai inteleg,doar pt. faptul ca apartamentul este bun al sotului, dobandit inaintea casatoriei.
Revenind la proplema iulyei, unde ambii parinti sunt proprietari, eu sunt de parere ca cei dinainte, ai73 si ceilalti, au dat raspunsurile cat se poate de concret si la obiect.
In legatura cu prima afirmatie cred in continuare ca nu poti obliga un om sa traiasca in proprietatea lui cu cineva daca nu-i convine. Faptul ca ai castigat este ok, dar ma gandesc ca se poate crea situatia absurda ca proprietarul sa se recasatoreasca si astfel, sa se inceapa o viata imposibila.
Protectia sociala nu da dreptul nimanui sa dispuna de proprietatea altuia.
Altfel este situatia in cazul copilului. Acesta in mod clar nu trebuie evacuat. Si poate ajungem la problema spinoasa a incredintarii copilului. In mod clar, dupa mine, acesta trebuie incredintat celui care-i poate oferi un acoperis deasupra capului atata timp cat este si bine ingrijit.

In ceea ce priveste problema Iuliei, subscriu la ceea ce s-a spus in legatura cu partajul, apartamentul fiind un bun dobandit in timpul casatoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apararea in divort eduard2006 eduard2006 Salut sunt casatorit de 3 ani avem impreuna un copil de 2 ani ea a intentat divort fara a avea motive temeinice in acest sens si-a angajat un avocat.eu nu imi ... (vezi toată discuția)
Moștenire proprietate ebogdan2014 ebogdan2014 Bună ziua. Părinții mei au dobândit în timpul căsătoriei lor un apartament. Eu mai am un frate. La un moment dat ei au divorțat, și nu au făcut ... (vezi toată discuția)
Divort cu un minor mihaela_ mihaela_ Buna ziua.Familia noastra are patru membrii:mama,tata,un baiat de 16 ani si eu de 21.Tata este un alcoolic.Am uitat vremea in care avea rolul de tata si nu de ... (vezi toată discuția)