avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reabilitarea judecatoreasca: cand se poate invoca???
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reabilitarea judecatoreasca: cand se poate invoca???

buna ziua.
am navigat putin pe acest forum si, pentru inceput, as vrea sa va felicit pentru ceea ce faceti aici. apoi, vreau sa va adresez o intrebare referitoare la urmatoarea speta: in 2003 am fost condamnat pentru tentativa de talharie la 2 ani si 6 luni inchisoare cu executare, art 20 raportat la art 211 al 1 ,2 CP. am fost inchis incepand cu 15.09.2003. intrebarea mea este simpla pentru cineva de specialitate, pentru mine, insa, deosebit de complexa: Cand ma pot reabilita? nu stiu ce lege este in vigoare, pe net am gasit 2 variante ale codurilor si nu stiu care versiune este valabila in acest moment. de la eliberare am terminat o facultate, am avut permanent un loc de munca, nu am mai fost sanctionat decat contraventional pentru centura de siguranta. exista sanse sa nu imi fie aprobata reabilitarea? va multumesc anticipat pentru raspunsul Dvs
Trebuie ca instanta sa fie convinsa ca v-ati indreptat.
Ar trebui sa faceti si dovada ca v-ati castigat existenta in mod cinstit.
Imprejurarea de fapt ca aveati 19 ani la momentul savarsirii faptei ar trebui sa va ajute daca va fi expusa expusa in mod corespunzator de avocatul dvs.
De asemenea, si declaratia dvs. va avea un rol important.
Presupun ca nu aveti probleme cu recuperarea prejudicilui cauzat prin savarsirea infractiunii.
Nu cred ca aveti un proces cu grad inalt de dificultate dar este indicat sa aveti un avocat care sa stie cum sa puna problema pt ca instanta va analiza cu atentie cererea dvs.

avocat Claudiu Lascoschi
MOLOMAN GEORGE a scris:

Reabilitarea in cazul d-stra se poate obtine, la cerere, de catre instanta de judecata dupa trecerea unei perioade de timp de la momentul in care executarea pedepsei se considera executata si anume de 4 ani plu 1/2 din pedeapsa pronintata de catre instanta, adica 4 ani plus 1 an si trei luni egal 5 ani si 3 luni.
Avand in vedere ca ati inceput executarea pedepsei la data de 15.09.2003, nu puteti deocamdata sa promovati o cerere de reabiltare judecatoreasca, poate in Martie2011 .

Stim numai cand a inceput executarea pedepsei ,nu si cat a executat din aceasta.,adica data la care a fost liberat.,deci nu stim data la care poate fi formulata cererea de reabilitare.

Oricum ,bine ar fi ca user-ul sa ne comunice si data la care a fost pus in libertate din detentie,astfel cum rezulta din biletul de liberare,emis de unitatea de detenite
Ultima modificare: Duminică, 7 Martie 2010
Radu Gabrian, Mediator
va multumesc pentru amabilitate. nu, nu a fost prejudiciu. partea vatamata nici nu s-a inscris ca si parte civila in proces. in rest indeplinesc toate conditiile, mai putin trecerea termenului. e frustrant sa observi ca in anumite circumstante pedeapsa se prelungeste "afara", cand chiar daca ai o conduita si o mentalitate buna, nu poti evolua datorita barierelor pe care ti le impune cazierul. mai este un an doar. in afara de propunerea procurorului general nu exista alta modalitate de reabilitare ininte de termen?

va multumesc pentru amabilitate si promptitudine tuturor celor care ati dat curs rugamintii mele de a "face lumina" in acest caz si va doresc mult succes in activitate
r.gabi a scris:

MOLOMAN GEORGE a scris:

Reabilitarea in cazul d-stra se poate obtine, la cerere, de catre instanta de judecata dupa trecerea unei perioade de timp de la momentul in care executarea pedepsei se considera executata si anume de 4 ani plu 1/2 din pedeapsa pronintata de catre instanta, adica 4 ani plus 1 an si trei luni egal 5 ani si 3 luni.
Avand in vedere ca ati inceput executarea pedepsei la data de 15.09.2003, nu puteti deocamdata sa promovati o cerere de reabiltare judecatoreasca, poate in Martie2011 .

Stim numai cand a inceput executarea pedepsei ,nu si cat a executat din aceasta.,adica data la care a fost liberat.,deci nu stim data la care poate fi formulata cererea de reabilitare.

fapta a fost savarsita in 15.09.2003 si am fost arestat incepand cu 15.09.2003. am executat 2/3 din pedeapsa si am fost eliberat conditionat in 04.05.2005. ulterior eliberarii, nu am mai avut nicio interactiune cu legea penala.se schimba cu ceva datele problemei?

@administratori, cer scuze pentru postare dubla, am vazut raspunsul ulterior postarii raspunsului meu
Ultima modificare: Duminică, 7 Martie 2010
mihai.vlasie, utilizator
Este vorba cam despre 0 4.08.2010,calculati pe calendar exact 5,3 ani
Succes !

Alte discuții în legătură

Cazier judiciar! anonim2008 anonim2008 Buna ziua as dori si eu sa intre in cat timp iti expira cazierul sunt eliberat din 2004 pt furt si as dori sa stiu cand imi expira cazierul si ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Reabilitare cazier MiuDorina MiuDorina Buna ziua ,sotul meu a fost condamnat la 10 ani plus un spor de 3 ani ,reesit din cumul de pedepse,a executat 10 si eliberat conditionat in 2007 cu trei ani ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea bebe121 bebe121 buna ziua,dupa cat timp se poate cere reabilitarea in cazul in care am fost condamnat pe 208 209 cp la pedeapsa de 6 ani la care am ramas definitiv in 2004 si ... (vezi toată discuția)